Πέμπτη 10 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Απέφυγε συζήτηση για την αξιολόγηση

Λόγω έλλειψης απαρτίας αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 7 Ιούλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Μαραθώνα, όπου επρόκειτο να συζητηθεί, μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, σε μια προφανή προσπάθεια να μην πάρουν θέση πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε ζητήσει ήδη από τις 10 Ιούνη να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης η αξιολόγηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα καταγγέλλει την απουσία των δημοτικών συμβούλων, παλαιών και νεοεκλεγμένων, από τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Καλεί τους υπαλλήλους, αλλά και τους κατοίκους του δήμου, να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των δημοτικών συμβούλων που οι ίδιοι τους ψήφισαν, για να υπερασπιστούν, υποτίθεται, τα συμφέροντά τους και το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία. «Η παραπάνω συζήτηση και η λήψη απόφασης θεωρούμε ότι είναι η μόνη ενδεδειγμένη και η κατ' ελάχιστον πολιτική πράξη, ώστε να καταδικαστεί και να εμποδιστεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μέσα από την "αξιολόγηση" και την απόλυση των υπαλλήλων, προωθείται η κατάργηση υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και περαιτέρω εμπορευματοποίηση κάθε δομής των δήμων και του κράτους. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αξιολογούνται για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες. Αξιολογούνται για τη σειρά της απόλυσης, την ανυπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλαση και κυρίως για να προωθηθεί το ξεπούλημα δημόσιων δομών και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Τέλος η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να συνεδριάσει ξανά και άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org