Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα πολεμικά πλοία του Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες μέρες ο αρχηγός του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, R. Rutberg. Σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΝ, Ευ. Αποστολάκη.

Οπως αναφέρεται επισήμως, ο Ισραηλινός «ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου και επέβη σε πολεμικά πλοία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ INSSUFA και INSKIDON από χτες και σήμερα ναυλοχούν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου τα πληρώματα εκπαιδεύονται σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών. Επίσης, αύριο έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση συνεκπαίδευσης εν πλω με μονάδες του Στόλου στην περιοχή του Μυρτώου.

Η εν λόγω επίσκεψη και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις εντάσσονται στα σχέδια συνεννόησης και συνεργασίας των αστικών τάξεων των δύο χωρών προς κατοχύρωση των συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οξύνονται οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, το χτίσιμο και την προστασία αγωγών και τερματικών σταθμών καυσίμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ