Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινή ανακοίνωση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ

Με κοινή ανακοίνωση, οι Γραμματείες Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα: «Και αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που ακολουθούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις, και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου οδηγεί σε κλείσιμο εργοστασίων, την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών.

Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών στρωμάτων και περνάει μέσα από την ανυπακοή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια, στα κόμματά τους.

Δεν είναι μονόδρομος ο ξεριζωμός μας. Ενωμένοι όλοι μαζί εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Ζάχαρης, τευτλοκαλλιεργητές και μικροί αγρότες, επαγγελματίες, με κοινό αγώνα να αποκρούσουμε το κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης. Να οργανώσουμε τον αγώνα για μέτρα άμεσης ανακούφισης του λαού από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, τη λαίλαπα των φόρων και των χαρατσιών.

Ο τόπος και ο λαός μπορούν να ζήσουν αν δεν τους κατακλέβουν τα μονοπώλια και Ευρωπαϊκή Ενωση, αν ο πλούτος περάσει στα χέρια τους, για μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ