Κυριακή 6 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η θέση του ΚΚΕ

Με συνεχείς παρεμβάσεις σε Βουλή, Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια, το ΚΚΕ έχει εγκαίρως υπογραμμίσει το σοβαρό κίνδυνο, αναγκαίες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κοινωνικές δομές να περιοριστούν ακόμα περισσότερο ή και να σταματήσει η λειτουργία τους. Στόχος του λαού πρέπει να είναι η εξασφάλιση της συνέχισης των δομών αυτών, η επιπλέον στελέχωσή τους, αλλά και η προστασία της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι άξονες που έθετε το ΚΚΕ για το θέμα σε Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή είναι οι εξής:

-- Να αντιμετωπιστούν, από την κυβέρνηση, έγκαιρα τα προβλήματα της χρηματοδότησης και της στελέχωσης, για τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών, πριν από τη λήξη των παραπάνω προγραμμάτων.

-- Να μη σταματήσουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, το «Βοήθεια Στο Σπίτι», τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΗΦ κ.λπ. και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

-- Να ανανεωθούν οι Συμβάσεις όλων των εργαζομένων και να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.

-- Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.

-- Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Ελληνες είτε μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ