Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μια άρτια οργανωμένη νεανική κατασκήνωση λειτουργεί από χτες στο Στόμιο

Σήμερα η διαδήλωση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα και το βράδυ η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Στόμιο, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Με τις αποσκευές τους γεμάτες πανό, σημαίες και συνθήματα, με την αποφασιστικότητα να διαδηλώσουν ενάντια στη λειτουργία του στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα, αλλά και τη διάθεση να διασκεδάσουν συλλογικά στο χώρο της κατασκήνωσης και να γνωρίσουν πλευρές της Ιστορίας της περιοχής, χιλιάδες νέοι και νέες έφτασαν χτες στο Στόμιο για να πάρουν μέρος στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου ξεκίνησαν από χτες και σήμερα το πρωί συνεχίζονται με τη διαδήλωση στη Λάρισα έξω από τις εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς, όπου θα διατρανωθεί η απαίτηση να σταματήσει τη λειτουργία του το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει εκεί (και αυτή την περίοδο συντονίζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία), να μη διατεθεί καμία υποδομή της χώρας μας και κανένας Ελληνας στρατιωτικός για το σχεδιασμό και την οργάνωση πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Στην κινητοποίηση θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος, αργότερα, θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και τον Ελληνα επιτελάρχη του στρατηγείου, ταξίαρχο κ. Δρίβα.

Ακόμα, σήμερα το βράδυ στο χώρο της κατασκήνωσης στο Στόμιο θα γίνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μια όμορφα οργανωμένη νεανική κατασκήνωση


Στο μεταξύ, μια μικρή πολιτεία έχει στηθεί από χτες στην παραλία στο Στόμιο, δίπλα από το χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ. Τα πρώτα πούλμαν έφτασαν κορνάροντας κατά το μεσημεράκι από τις Οργανώσεις της Μακεδονίας και συνέχισαν να καταφτάνουν κατά κύματα μέχρι και αργά το βράδυ, σμίγοντας νεολαίους απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Μετά την εγκατάσταση των κατασκηνωτών στα προκαθορισμένα και οργανωμένα τμήματα της κατασκήνωσης, ξεκίνησε η περιήγησή τους σε όλους τους επιμέρους χώρους της: Εστιατόριο, κουβανέζικο μπαρ, ιατρείο, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», κέντρο Τύπου, ενώ μερικές δεκάδες μέτρα από το χώρο της κατασκήνωσης απλώνεται η υπέροχη παραλία του Στομίου. Στήθηκαν τουρνουά ποδοσφαίρου 8 επί 8, και μπιτς βόλεϊ 3 επί 3. Σημειωτέον παραδίδονται βασικά μαθήματα παραδοσιακών χορών από τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά, για αρχάριους. Ακρως απαραίτητα, καθώς χθες, βράδυ Παρασκευής, προγραμματιζόταν να στηθεί γνήσιο λαϊκό γλέντι, αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας.

Με πολύ θετικό αντίκτυπο στους κατοίκους της περιοχής

Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ ετοίμασε τις απαραίτητες υποδομές, φροντίζοντας για τα μπαρ, τα τραπεζάκια, τη σκιά, το φωτισμό του χώρου. Ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σημειώνει πως στην προσπάθειά τους οι δυνάμεις της ΚΝΕ είχαν σημαντική βοήθεια από τους εργαζόμενους του Δημοτικού Κάμπινγκ.


Η παρουσία της ΚΝΕ στο χώρο, όπως εξηγεί, έχει γίνει δεκτή πολύ θετικά από τους κατοίκους της περιοχής. Πράγμα που οφείλεται και στη φροντίδα που έδειξε για το χώρο, για να φωτιστεί, να κουρευτούν τα χόρτα, γενικά για όλα όσα είναι απαραίτητα ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί με τους καλύτερους όρους. Εξάλλου, η ΚΝΕ έχει ξαναβρεθεί στο Στόμιο και οι εκδηλώσεις του Διημέρου είναι γνωστές σε πολλούς κατοίκους. Με αφορμή το 23ο Διήμερο, όπως εξηγεί ο Θ. Αναπλιώτης, έγιναν συσκέψεις με επαγγελματίες και καταστηματάρχες του χωριού, με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Σε αυτές συζητήθηκε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα του Διημέρου. Μάλιστα, ο πολιτιστικός σύλλογος από το κοντινό χωριό της Ανατολής αποφάσισε να συμμετάσχει και ο ίδιος, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς την Παρασκευή το βράδυ.

Οσο για την ευρύτερη περιοχή, ο Θ. Αναπλιώτης τονίζει πως η Ιστορία της είναι πλούσια και σημαντική, αφού στην περιοχή του Κισσάβου γράφτηκαν σημαντικές σελίδες της πάλης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παράνομο τυπογραφείο που λειτούργησε για χρόνια στο χωριό Αμπελάκια, το οποίο οι κατασκηνωτές του Στομίου το επισκέφτηκαν χτες το απόγευμα και παρακολούθησαν εκεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ