Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για την πιστοποίηση δεξιοτήτων στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών

Προκλητική χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την Υπουργική Απόφαση για τη λήξη ισχύος των πιστοποιητικών γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστών (ECDL), σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Ελένη Γερασιμίδου και Γιώργος Λαμπρούλης που υπογράφουν την Ερώτηση, σημειώνουν σχετικά:

«Με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αριθμό 4204/14 (ΦΕΚ-1263 Β/16-5-14), έληξαν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, αφορά 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά Πληροφορικής. Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 ευρώ έως 70 ευρώ στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει.

Με την απόφαση αυτή, δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι "ξεκρέμαστοι", αφού απαραίτητο προσόν της πρόσληψής τους ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού Πληροφορικής, το οποίο έχει πλέον λήξει. Επιπλέον, χιλιάδες νέοι άνθρωποι που χρειάζονται άμεσα το πιστοποιητικό, προκειμένου να αναζητήσουν εργασία (ακόμα και στα πεντάμηνα προγράμματα) αναγκάζονται να πληρώσουν για να αποκτήσουν αλλά και να ανανεώσουν το πτυχίο τους.

Πρόκειται για προκλητική εξέλιξη που δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη γνώσης και μόρφωσης παρά μόνο με τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για νέα πεδία κερδοφορίας».

Το ΚΚΕ ζητά από τους υπουργούς:

  • Να αποσυρθεί άμεσα η παραπάνω υπουργική απόφαση.
  • Οι όποιες ανάγκες προκύπτουν για παρακολούθηση και προσαρμογή στις νέες εξελίξεις να ικανοποιούνται μέσα από ένα κρατικά δομημένο και δωρεάν σύστημα επιμόρφωσης, σε τακτική βάση, αξιοποιώντας και τις δομές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ