Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Γ. Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο

Mε μια σειρά από δημοφιλή και αγαπημένα έργα του, αλλά και νέες συνθέσεις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο, αύριο Κυριακή, διευθύνοντας ο ίδιος τα έργα του σ' ένα μουσικό ταξίδι που φέρει τον τίτλο «Εντεύθεν». Συνταξιδιώτες του σε αυτό το συναυλιακό ταξίδι: Ο Γιώργος Νταλάρας, η σοπράνο Ελενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και η Νεφέλη Μπερή.

Από το Καφενείον η Ελλάς και τα Μαλαματένια λόγια έως την Μητέρα Μεγαλόψυχη και το Ζαβαρακατρανέμια, ο μουσικός ορίζοντας του συνθέτη διαθέτει πολλά από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν πάντα. Θα παρουσιάσει, επίσης για πρώτη φορά, τέσσερα νέα τραγούδια του, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του «Κονσέρτο - Ραψωδία για Νέι (αρχαίος αυλός) και ορχήστρα».

Το σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν: Το Χορωδιακό σύνολο της ΔΕΗ σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα, η Παιδική Χορωδία Αναγέννηση σε διδασκαλία Χριστίνας Ξύδη - Λιγνού και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Το Κονσέρτο για Νέι και Ορχήστρα θα αποδώσει η Σύλβια Κουτρούλη. «Παλίντονος Αρμονία»: Σολίστ: Στέλλα Τσένη βιολί, Βασίλης Μάλλιος όμποε, Κωστής Μωραΐτης τρομπέτα, Βασίλης Μαστοράκης κιθάρα, Αγγελίνα Κάκτσεβα σαντούρι, Ελένη Καμβύση κρουστά, Μαριλίνα Τζελέπη πιάνο. Κορυφαίοι στο Χορικό «Ο Τόπος μας είναι κλειστός» Κωστής Κωνσταντάρας βαρύτονος, Γιολάντα Αθανασοπούλου υψίφωνος. Προετοιμασία Ορχήστρας και διεύθυνση στο Κονσέρτο - Ραψωδία για νέι Αναστάσιος Συμεωνίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
O Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο(2014-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ