Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Πανελλαδική συνάντηση νέων καλλιτεχνών

Μια σημαντική πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για την πανελλαδική συνάντηση νέων δημιουργών, καλλιτεχνών που υπηρετούν όλα τα είδη της τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αυτό το Σάββατο 26 Μάη, στις 11 το πρωί, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ). Την ίδια μέρα, αντίστοιχη συνάντηση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στη Φυσικομαθηματική Σχολή και στα Γιάννενα, στο πάρκο του δήμου στα Λιθαρίτσια. Ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα να γίνουν και στην Πάτρα, στη Λάρισα, στην Κέρκυρα.

Κύριο θέμα συζήτησης των συναντήσεων θα είναι η πολιτιστική διάσταση του Φεστιβάλ, που απλώνεται με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Είναι γνωστό, επίσης, ότι το Φεστιβάλ αποτελεί βήμα έκφρασης και δημιουργίας για εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες. Σ' αυτούς, λοιπόν, απευθύνεται η Οργάνωση, καλώντας τους να συμβάλουν με τις ιδέες, τις προτάσεις τους, τη φαντασία και την έμπνευσή τους στη συνδιαμόρφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του κορυφαίου αυτού νεανικού θεσμού.

Η ανταπόκριση των νέων καλλιτεχνών σ' αυτό το κάλεσμα είναι ήδη πολύ θετική. Στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν νέοι μουσικοί, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, που ασχολούνται με φωτογραφία, κινηματογράφο, εικαστικές τέχνες, θεατρικά και μουσικά σχήματα. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία δίνεται η δυνατότητα να διευρυνθούν οι καλές σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί ανάμεσα στην ΚΝΕ και μια σειρά νέους δημιουργούς όλα τα προηγούμενα χρόνια, να πάρουν πιο μαζικό και συλλογικό χαρακτήρα και να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής διάστασης του Φεστιβάλ.

Οπως χαρακτηριστικά λέει και η πρόσκληση της ΚΝΕ προς τους νέους δημιουργούς, «μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να προβληθεί η συλλογική, ερασιτεχνική δημιουργία της νεολαίας. Για να προβάλουμε τις αξίες και τα οράματά μας. Για να απαντήσουμε: Οχι στην εικονική πραγματικότητα του κοσμοπολιτισμού και των μονοπωλίων. Μπορούμε να δώσουμε διέξοδο στις ανησυχίες και τις ανάγκες μας, να εκφράσουμε τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, για μια ζωή πιο όμορφη και δημιουργική, ενάντια στη βαρβαρότητα του πολέμου και της παγκόσμιας νέας τάξης του ιμπεριαλισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή 23 Φλεβάρη η μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση(2024-02-21 00:00:00.0)
Προσεχώς στον Πειραιά... Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ!(2020-10-28 00:00:00.0)
Εκλεισε τον ένα χρόνο λειτουργίας!(2016-05-04 00:00:00.0)
Ετοιμο το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ(2015-04-19 00:00:00.0)
«Η δική σου γιορτή, ο δικός σου αγώνας»(2004-08-29 00:00:00.0)
Βήμα προβολής της ερασιτεχνικής δημιουργίας(2001-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ