Τρίτη 1 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ΔΣΕ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής, στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας όπου πριν από οκτώ χρόνια στήθηκε το μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργάνωσαν την περασμένη Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η διοργάνωσή της συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της μεγάλης μάχης του Γράμμου, στις 15 Ιούνη 1948 και η οποία έληξε στις 21 Αυγούστου του ίδιου έτους με τον ξακουστό ελιγμό που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΔΣΕ στο Βίτσι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι και ακολούθησε πορεία έως την Κόνιτσα, όπου μίλησε η Μαρία Ανδρεάδου, μέλος της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΚΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, τονίζουν πως «από τη μια μεριά βρίσκονταν οι νικητές των ορδών του Χίτλερ και του Μουσολίνι, αυτοί που έσωσαν το λαό από την πείνα και τον εξευτελισμό των δυνάμεων κατοχής και τον οδήγησαν στο δρόμο της λευτεριάς, οι αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Ολοι τους παιδιά και εγγόνια των εργατών και εργατριών του Μάη του '36, των αγροτών του Κιλελέρ, παιδιά και εγγόνια αγωνιστών που δεν δέχονταν να σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοτική και κρατική βία και βρέθηκαν κατά χιλιάδες στις εξορίες και τις φυλακές από την Ανάφη έως την Ακροναυπλία. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό, που είναι ίδιος και τότε και τώρα, τα μονοπώλια, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.), η αστική τάξη και το καπιταλιστικό σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ