Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Οχι στο νομοσχέδιο - έκτρωμα

Ψήφισμα καταδίκης του «τρομονόμου» εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι με το κατασκεύασμα αυτό η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αντίθετα προωθεί την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων. Η επίσπευση της κατάθεσής του στη Βουλή στόχο έχει να καταστείλει τις διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό, σημειώνεται στο ψήφισμα και προστίθεται:

«Το νομοσχέδιο - έκτρωμα είναι άκρως επικίνδυνο για τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, που κατακτήθηκαν με σκληρούς πολύχρονους αγώνες. Ποινικοποιείται η λαϊκή οργή, θεσμοθετείται ο χαφιεδισμός, καταργούνται οι λαϊκοί δικαστές, αναιρούνται βασικές δικονομικές εγγυήσεις, επεκτείνεται η παρακολούθηση και εισάγεται υποχρεωτικός έλεγχος του γενετικού υλικού. Με το πρόσχημα του δήθεν κράτους δικαίου εμφανίζεται ο εφιάλτης του αστυνομικού κράτους της βίας και της καταστολής. Και όλα αυτά με τις εντολές των Αμερικανών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου καλεί το λαό της πόλης να παλέψει για να μην περάσει ο νέος «τρομονόμος», για να μείνει ανενεργός στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ