Σάββατο 28 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στήριξη του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και την Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ.Τουμπάσι (κέντρο) με τους Γ.Τούσσα και Κ.Παπαδάκη στην χθεσινή συνάντηση στην πρεσβεία
Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ.Τουμπάσι (κέντρο) με τους Γ.Τούσσα και Κ.Παπαδάκη στην χθεσινή συνάντηση στην πρεσβεία
Η επιστολή που απέστειλαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επιδόθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής από τους Κ. Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γ. Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνάντηση με τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Κόμμα το επόμενο διάστημα.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις πρόσφατες ευρωεκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μάη 2014, εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές του θα συνεχίσουν να δουλεύουν σταθερά και θα λάβουν νέες πρωτοβουλίες για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κίνημα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, για τη δίκαιη επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος.

Η σχέση του Kόμματός μας με το λαό της Παλαιστίνης είναι πολύχρονη και δοκιμασμένη.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την αντίστασή του ενάντια στις δυνάμεις κατοχής.

Καταδικάζουμε τις πιέσεις που ασκούνται στην Παλαιστινιακή Αρχή για την επιβολή λύσης που θα είναι σε αντίθεση με τη θέληση, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Το ΚΚΕ αντιπάλεψε και αντιπαλεύει την πολιτική που εξισώνει το θύτη με το θύμα, που ακολουθεί η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και πολιτικές δυνάμεις που την υπερασπίζονται.

Καταδικάζει σταθερά τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη.

Αντιπαλεύουμε την προσπάθεια ενοχοποίησης του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της "τρομοκρατίας" και τονίζουμε ότι ο πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός.

Κάθε λαός, και ο παλαιστινιακός, έχει το δικαίωμα να αποφασίζει κυρίαρχα για την κυβέρνηση και το μέλλον του.

Το Κόμμα μας απαιτεί συστηματικά από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Στη βάση αυτή σας ενημερώνουμε για το βασικό άξονα της θέσης του ΚΚΕ για το παλαιστινιακό πρόβλημα:

  • Στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
  • Απαιτούμε να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.
  • Ζητάμε την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.

Απαιτούμε επίσης:

  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα, να αρθεί άμεσα κάθε αποκλεισμός στην επικοινωνία και στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στο σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών.
  • Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

27 Ιούνη 2014

Μετά τιμής

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ