Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκληση οι δηλώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΗΠΑ

Κατά την περιοδεία της στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ρέντη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε σχετικά με τον «τρομονόμο», αλλά και τη συνάντηση Παπανδρέου - Πάουελ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν:

«Πιστεύω ότι αποτελεί πρόκληση για τη συνείδηση, την εμπειρία και τα αισθήματα του ελληνικού λαού, αυτό το θέαμα που είδαμε στην τηλεόραση, τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην ουσία αγκαλιά, να διατυπώνουν, να ανακοινώνουν, ότι βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία και σύμπνοια σε όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή. Ενα απ' τα θέματα αφορά και στον "τρομονόμο", δηλαδή εκείνα τα μέτρα που αποσκοπούν στην πειθάρχηση, στον καταναγκασμό των λαών και στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.

Νομίζω ότι η απάντηση που πρέπει να δοθεί πρέπει να είναι η παλλαϊκή αντίδραση κατά του "τρομονόμου". Μια απάντηση, που πρέπει να δοθεί και με μαζικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σαν αυτές που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στο δίδυμο Παπανδρέου - Κόλιν Πάουελ, στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένας ενεργητικός υπάλληλος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, υπάλληλος, όμως, που θα κάνει όλες τις βρώμικες δουλιές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ