Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Καταγγέλλει τις απολύσεις στην «Αλιτάλια»

Τις απολύσεις άνω των 2.000 εργαζομένων από την «Alitalia», που αποτελούν μέρος της συμφωνίας της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας με την επιχείρηση «Etihad», καταγγέλλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ). Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Γραμματεία της ΠΣΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις "Alitalia" και "Etihad", με την κρατικής ιδιοκτησίας επιχείρηση από το Αμπού Ντάμπι να στοχεύει στην εξαγορά του 49% της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας.

Η ΠΣΟ καταγγέλλει το σχέδιο για 2.251 απολύσεις, τις οποίες η "Alitalia" περιλαμβάνει σαν μέρος της συμφωνίας χωρίς ούτε να προχωρήσει σε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες.

Είναι γεγονός ότι ο ιταλικός αερομεταφορέας, που απασχολεί 14.000 εργαζόμενους, έχει συσσωρεύσει περισσότερα από 840 εκατομμύρια σε ζημιές μέχρι που τελικά διασώθηκε από τη χρεοκοπία και ιδιωτικοποιήθηκε το 2009. Ωστόσο, δεν είναι παρά λίγοι μήνες από τότε που παρέλαβε πακέτο κρατικής ενίσχυσης ύψους 500 εκατομμυρίων. Τώρα τεμαχίζεται σε κομμάτια, πουλιέται και καταδικάζει 2.251 εργαζόμενους, καθώς και τις μελλοντικές γενιές, στην ανεργία.

Η ΠΣΟ στέκεται στο πλευρό της ιταλικής εργατικής τάξης και του συνδικάτου Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB) και στηρίζει το αίτημα "καμιά απόλυση"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ