Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Τρίποντο Ζωής!»

MotionTeam

Με σύνθημα «Τρίποντο Ζωής! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά!», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ο φιλικός αγώνας μπάσκετ που διοργάνωσαν η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΙΘΑΚΗ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στα ναρκωτικά.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της ΚΝΕ. Το σκορ διαμορφώθηκε 55 ΚΝΕ - 50 ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, μετά από μια μεγάλη ανατροπή, αφού στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου η ΚΝΕ έχανε με 20 πόντους.

Μετά το τέλος του αγώνα, δόθηκε αναμνηστική κάρτα συμμετοχής σε όλους τους νέους που συμμετείχαν στις δύο ομάδες, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη του αγώνα, μίλησαν ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, και ο Κώστας Τζιάρας, εργαζόμενος του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, μέλος του συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

ο Κώστας Τζιάρας σημείωσε ότι: «Η ΚΝΕ παλεύει για συνολική ρήξη και ανατροπή αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού, που είναι η βαθιά αιτία της δημιουργίας της εξάρτησης, της ακραίας μορφής αλλοτρίωσης του ανθρώπου από τον εαυτό του και την κοινωνία. Αυτή είναι και η βάση που υπάρχει τέτοια συμφωνία στις αρχές ανάμεσα στην ΚΝΕ και το ΚΕΘΕΑ, τόσο σε ό,τι αφορά την ερμηνεία των αιτιών που γεννούν το πρόβλημα αλλά και τον τρόπο θεραπείας. Γι' αυτό υπάρχει τόσα χρόνια αυτή η βοήθεια και η στήριξη από την ΚΝΕ προς το ΚΕΘΕΑ».

Ο Κώστας Ιωσηφίδης, αναφερόμενος στη διοργάνωση του φιλικού αγώνα μπάσκετ, εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει την αρχή ενός πιο ολοκληρωμένου συντονισμού και κοινής δράσης, τόσο στα πλαίσια της ενημέρωσης των νέων όσο και στο κομμάτι την πάλης για διεκδικήσεις σήμερα, για πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη δημόσια και δωρεάν, αύξηση της χρηματοδότησης των κέντρων θεραπείας, τη δράση για να μείνει στα χαρτιά μια πολιτική η οποία νομιμοποιεί τη διάδοση των ναρκωτικών. Κάλεσε σε αντίσταση για να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, του αστικού κράτους, για συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών και διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παροχής υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ