Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αύριο η εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης για τον Μπρεχτ

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα Πρακτικά του Επιστημονικού Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ, «Μπέρτολτ Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν» (Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»), που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2013, θα γίνει αύριο Πέμπτη 26 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού (Καπανέως και Ιωαννίνων - Λόφος Κολωνού). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης της Πέμπτης είναι χωρισμένο σε τρία μέρη και περιλαμβάνει:

Στο Α' ΜΕΡΟΣ:

Μουσική παράσταση: Κείμενα Μπ. Μπρεχτ - μουσική Χανς Αϊσλερ και Θάνου Μικρούτσικου.Σκηνοθετική Επιμέλεια:Κώστας Καζάκος.Ενορχήστρωση:Στέφανος Χατζηαναγνώστου.Διαβάζουν οι ηθοποιοί:Κώστας Καζάκος, Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη.Τραγουδούν:Σύλβια Καπερνάρου, Θοδωρής Καρέλλας, Ερση Φτούλη.Παίζουν οι μουσικοί:Δημήτρης Ανδρονιάδης (πιάνο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο, φυσαρμόνικα), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (Φλάουτο).

Ακόμα, θα ακουστούν τα ακόλουθα μελοποιημένα ποιήματα του Μπ. Μπρεχτ, σε μουσική Χανς Αϊσλερ και Θάνου Μικρούτσικου:

  • Εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (Θ. Μικρούτσικος)
  • Ποτάμι ο Μολδάβας (Χ. Αϊσλερ)
  • Η μπαλάντα του έμπορα (Θ. Μικρούτσικος)
  • Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου (Θ. Μικρούτσικος)
  • Το τραγούδι της ενότητας (Χ. Αϊσλερ)
  • Το τραγούδι της αλληλεγγύης (Χ. Αϊσλερ)

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτελεί το γεγονός ότι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά προσαρμοσμένα στα ελληνικά, σε μουσική Χανς Αϊσλερ: «Το τραγούδι μιας Γερμανίδας μάνας» (Χ. Αϊσλερ). «Εγκώμιο στη μάθηση» (Χ. Αϊσλερ). «Εγκώμιο στη διαλεκτική» (Χ. Αϊσλερ).

Θα διαβαστούν τα ποιήματα: «Ο φωτισμός», «Δίκαια κυνηγημένος», «Η εξαίρεση και ο κανόνας», «Αυτή η ανεργία», «Εγκώμιο στη μάθηση», «Θέατρο, τόπος ονείρων», «Εγκώμιο στη διαλεκτική».

Επίσης, θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα έργα του Μπρεχτ: «Η Μάνα», «Μικρό όργανο για το θέατρο», «Ιστορίες του κ. Κόινερ», καθώς και από τη συλλογή κειμένων του με τίτλο «Για την τέχνη και την πολιτική».

Στο Β' ΜΕΡΟΣ:

Θα παρουσιαστεί η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» από την Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Στο Γ' ΜΕΡΟΣ:

Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Μπ. Μπρεχτ. «Η τελευταία λέξη δεν ειπώθηκε ακόμα». Μία παραγωγή του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ για το Επιστημονικό Συνέδριο, 2013.

  • Πληροφορίες για την πρόσβαση στο χώρο της εκδήλωσης:

Τρόλεϊ 12 (Ζάππειο - Περιστέρι) - στάση Αρμονία (επί της Λένορμαν).

Λεωφορειακή Γραμμή Α13 (Ομόνοια - Κηπούπολη) - στάση Αρμονία (επί της Λένορμαν).

Λεωφορειακή Γραμμή (κυκλική) 057 (Ομόνοια - Λόφος Σκουζέ) - στάση Ηλέκτρας.

Ο πλησιέστερος σταθμός Μετρό είναι αυτός του Μεταξουργείου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org