Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταγγέλλει την αυξανόμενη επιθετικότητα της ΕΕ

Παρέδωσε υπόμνημα στο Γραφείο της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα. Τη Δευτέρα, πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείο της ΕΕ στην Αθήνα πραγματοποίησε χτες η ΕΕΔΥΕ, όπου παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο καταγγέλλει την αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, πυλώνα του οποίου αποτελεί και η ΕΕ, η οποία επεμβαίνει και παρεμβαίνει στο εσωτερικό χωρών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και των πολυεθνικών εταιρειών.

«Η δημιουργία του Ευρωστρατού, δύναμης 60.000 ανδρών, η αγαστή συνεργασία και ο συντονισμός με το ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας καθιστούν την ιμπεριαλιστική ΕΕ όλο και πιο αντιδραστική και επικίνδυνη για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου όλου», σημειώνει η ΕΕΔΥΕ.

Χαρακτηρίζει «πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού» τη συνέχιση της επιθετικής πολεμικής πολιτικής της ΕΕ για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους, για εγκαθίδρυση φιλικών προς τους ιμπεριαλιστές καθεστώτων, με τη στήριξη των κυβερνήσεων κρατών - μελών όπως της ελληνικής που στηρίζει ολόπλευρα την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Ιράκ, αλλά και για τη συντήρηση με στρατιωτικές δυνάμεις του προτεκτοράτου του Κόσσοβου. Καταγγέλλει την ΕΕ που πρωτοστάτησε στην επιβολή κυρώσεων στη Συρία και το Ιράν, ενώ παράλληλα σιωπά στην αργή γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή διατηρεί και αναπτύσσει σχέδια για επέμβαση και καταστολή και στο εσωτερικό των χωρών της ΕΕ.

«Απαντάμε», καταλήγει το υπόμνημα, «με ένταση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, παράλληλα, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα και απαιτούμε άμεσα:

-- Να σταματήσει τώρα κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

-- Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο ή μέσο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

-- Να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων και να διακοπεί οποιαδήποτε στήριξη ή διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή».

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, αντιπροσωπεία της θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 23/6, στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και συνάντηση με τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο.

Η ΕΕΔΥΕ στη συνάντηση αυτή θα επιδώσει υπόμνημα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την επιθετική πολιτική των HΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καθώς και τις σοβαρότατες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων», εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αιματοκυλώντας από κοινού με το ΝΑΤΟ τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, του Μάλι, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ