Πέμπτη 19 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναταράξεις, μπηχτές και συγκλίσεις

Συνεχίζονται οι αναταράξεις σε μια σειρά αστικά κόμματα λόγω των χαμηλών επιδόσεών τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, παράλληλα με τις διεργασίες για συγκλίσεις μεταξύ αστικών δυνάμεων στο πλαίσιο της ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Στους ΑΝΕΛ, στην αντεπίθεση πέρασαν τρεις πρώην βουλευτές τους (Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γεώργιος Νταβρής), καλώντας με επιστολή τους τον Πάνο Καμμένο και τους «εναπομείναντες βουλευτές» του κόμματος είτε να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που τους απευθύνουν (περί «προδοτών» κι «εξαγορασμένων») είτε ν' ανακαλέσουν. Παράλληλα αφήνουν τις μπηχτές τους λέγοντας ότι «Καμμένος και οι συν αυτώ εναπομείναντες βουλευτές του κόμματός του, παρά την ηχηρή δυσαρέσκεια του λαού που εισέπραξαν, αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτοκριτική».

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ο πρόεδρος της «Δράσης», Θόδωρος Σκυλακάκης, που κατέβηκε στις ευρωεκλογές με τη ΔΗΞΑΝ του Θάνου Τζήμερου, ανάμεσα στους λόγους που πάτωσε ανέφερε «και το γεγονός ότι υπήρξε σ' αυτήν την εκλογή ένα πολύ ισχυρό κόμμα - για τα δεδομένα ενός καινούργιου κόμματος - το "Ποτάμι", το οποίο ήταν ακριβώς δίπλα σε εμάς πολιτικά και με πολύ μεγαλύτερη επικοινωνιακή κάλυψη».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν και είναι ανοιχτός σε συνεργασίες: «Σκοπεύουμε να διερευνήσουμε γενικότερα τη δυνατότητανα δημιουργηθεί ένας ευρύτατος, όσο το δυνατό μεγαλύτερος, κεντρικός σχηματισμός (...) που θα μπορέσει να δώσει μια εναλλακτική λύση στο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ