Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Στους δρόμους πάλι οι φοιτητές

Στις 11 πμ στο Πολυτεχνείο το συλλαλητήριο της Αθήνας

Στους δρόμους για άλλη μια φορά σήμερα οι φοιτητές, διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή, αντιδρούν μαχητικά ενάντια στο νόμο για τα ΤΕΙ που υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ, καθώς και στις κατευθύνσεις της Μπολόνια που επικυρώθηκαν για άλλη μια φορά στην Πράγα και εφαρμοζόμενες οδηγούν στη διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11 το πρωί στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, απ' όπου θα ξεκινήσει το συλλαλητήριό τους. Τη συμμετοχή τους σ' αυτό έχουν αποφασίσει οι φοιτητικοί σύλλογοι: Παντείου, Πανεπιστημίου Πειραιά, ΤΕΜΦΕ (Πολυτεχνείου), Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Πολιτικού (Νομικής), Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Μεταλλειολόγων, Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής. Την κινητοποίηση στηρίζει με προχτεσινή της απόφαση η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ αποφάσισε επίσης να συμμετάσχει η Σύγκλητος του «Δημοκρίτειου» Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι φοιτητές κι οι φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ολες οι σχολές του Πανεπιστημίου της Θράκης παραμένουν κλειστές μέχρι και αύριο, που η πανεπιστημιακή κοινότητα θα πραγματοποιήσει πανθρακική κινητοποίηση με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής και πορεία στην πόλη.

Με κοινή ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητούν απόσυρση του νόμου για τα ΤΕΙ και ουσιαστική ανωτατοποίησή τους μετά από αξιολόγηση με ακαδημαϊκά κριτήρια, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, να μην ακολουθηθούν οι κατευθύνσεις της διακήρυξης της Μπολόνια, ενώ ανάμεσα σε άλλα ζητούν να παραιτηθεί η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως μέσο πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών. Από τους 17 συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι 15 βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ οι φοιτητές θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ