Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σταθερότητα για προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων

Σύσκεψη με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά είχε, χτες, ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ζητούμενο της σύναξης ήταν η αδιατάρακτη πορεία προς την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.

Κατά πληροφορίες, στην εισήγησή του ο Ευ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, την άνοιξη του 2015, με το σκεπτικό ότι η εκλογή αυτή κρίνει τη «σταθερότητα της χώρας», την πορεία της διακυβέρνησης. Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία.

Ασκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμική λογική» και στηλίτευσε τις πρόσφατες αναφορές Τσίπρα περί «Τσιριμώκων» τονίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω» και να υπάρξουν «συνέργειες», με βάση τα σημεία συνεννόησης που παρουσίασε πρόσφατα ο ίδιος επιχειρώντας ένα άνοιγμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πετύχουν μια πρώτη σύμπλευση. Συμπλήρωσε ότι παραμένουν βασικοί στόχοι συναίνεσης η σύσταση «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος», η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, η «επιχειρηματικότητα», η εξασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, η προώθηση κάποιων μέτρων διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

Την ίδια ώρα που έσπευδε να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση δε θέτει σε αμφισβήτηση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, προσπάθησε να παρουσιάσει ως φιλολαϊκή εξέλιξη την ενδεχόμενη «διαπραγμάτευση» κάποιων πλευρών από αντιλαϊκά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, όπως, π.χ., η φορολόγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, που προβληματίζει την κυβέρνηση λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων και όχι επειδή το χειμώνα «παγώνουν» τα λαϊκά νοικοκυριά.

Αναφορικά με το ρόλο των υπουργών και υφυπουργών των προερχόμενων από ΠΑΣΟΚ - Ελιά επέμεινε ότι πρέπει να υπάρχει «συντονισμός», ενώ ζήτησε να ενημερώνεται ο ίδιος για ευρύτερα πολιτικά θέματα που μπορεί να προκύπτουν.

Στο δε εσωκομματικό πεδίο, ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να κλείσει τα όποια μέτωπα. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τρεις νέοι «κύκλοι διάρθρωσης» της λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ: Ο «πολιτικός κύκλος», στον οποίο θα συμμετάσχουν όλοι, από την Φώφη Γεννηματά ως τον Ν. Ανδρουλάκη και από τον Κ. Σκανδαλίδη ως τον Φ. Σαχινίδη. Ο δεύτερος «κύκλος» θα αφορά τα οργανωτικά ζητήματα του συνεδρίου που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, και ο τρίτος τον «διάλογο» για την κεντροαριστερά, διάλογο δηλαδή για την ανασύνθεση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας. Σε αυτόν αναμένεται να συμμετάσχουν πρόσωπα όπως ο Π. Καψής, ο Ν. Μπίστης, ο Γ. Βερνίκος και νέα πρόσωπα από την πρώτη δεκαπεντάδα του ευρωψηφοδελτίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ