Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΘΕΑ
Η δύναμη ν' αλλάζεις

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη

Από τους απόφοιτους του ΚΕΘΕΑ, το 2013, ο μικρότερος ήταν 19 χρόνων και ο μεγαλύτερος 53. Την ίδια χρονιά, ο παλαιότερος απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ συμπλήρωνε 30 χρόνια «καθαρός».

«Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία», σημειώνει το ΚΕΘΕΑ που με κεντρικό μήνυμα «Η δύναμη ν' αλλάζεις» διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών, που είναι στις 26 Ιούνη. Στόχος του, η άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που κρατούν τους εξαρτημένους στο περιθώριο στερώντας τους μια δεύτερη ευκαιρία. Με συναυλίες, ενημερωτικά περίπτερα, διαδραστικά εργαστήρια, εκθέσεις και άλλες δράσεις τα θεραπευτικά προγράμματα δίνουν σταθερά το «παρών» στις τοπικές κοινωνίες στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν:

Αύριο, Κυριακή 15 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, θεατρική παράσταση «Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη» από τις ομάδες μουσικής, θεάτρου και χορού του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σε συνεργασία με την Ενωση Γυναικών Αργυρούπολης (πλατεία Κώστα Βάρναλη, Αργυρούπολη).

Την Πέμπτη 26 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ «αλλάζει» το Πεδίον του Αρεως για μια μέρα, μετατρέποντάς το σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. Οι εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν παρουσίαση βιβλίου, εικαστική έκθεση, προβολή video, ενημερωτικά περίπτερα κ.ά., ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι. Στις 7 το απόγευμα ξεκινά συναυλία με τους Νίκο Τουλιάτο (κρουστά), Human Touch, Βαγγέλη Καρίπη, Belleville, Encardia, Υπόγεια Ρεύματα, Phase Reverse, Κωνσταντίνο Βήτα, Χάικ Γιαζιτζιάν. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν η Μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και η ομάδα street work του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, που θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Αρεως.

Από αύριο Κυριακή μέχρι και τις 4 Ιούλη, το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στο Πολιτιστικό του Στέκι (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής) και σε διάφορους δήμους της Αττικής πραγματοποιεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο σκιών, κινηματογραφικές προβολές, φωτογραφική έκθεση και ενημερωτικές δράσεις.

Στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 26 Ιούνη, 10 π.μ. - 2 μ.μ., το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Εγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα Ιριδα, διοργανώνει εκδήλωση για νέους με δημιουργία γκράφιτι και κατασκευών, παιχνίδια, μουσικά δρώμενα, ενημερωτικό περίπτερο.

Από τα Προγράμματα «ΙΘΑΚΗ», «ΑΝΑΔΥΣΗ», «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» του ΚΕΘΕΑ, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου), την Πέμπτη 26 Ιούνη, 8 μ.μ. - 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν μουσική συναυλία, ποδηλατοδρομία, έκθεση φωτογραφίας, κεραμικής και γυαλιού, δραστηριότητες για παιδιά, ενημέρωση. Παράλληλα θα συλλέγονται τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Στην Πάτρα το ΚΕΘΕΑ «ΟΞΥΓΟΝΟ» στις 25 Ιούνη, στις 8 μ.μ. κάνει ποδηλατοδρομία, στο Βόλο το ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ», στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, στις 26 Ιούνη, 21.30, συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Μελίνα Κανά.

Στα Γιάννενα, το ΚΕΘΕΑ «ΗΠΕΙΡΟΣ» από την κεντρική πλατεία κάνει ποδηλατοδρομία γύρω από τη λίμνη στις 25 Ιούνη.

Στην Αλεξανδρούπολη, από το ΚΕΘΕΑ «ΚΙΒΩΤΟΣ» στο Συμβουλευτικό Κέντρο Θράκης, στις 26 Ιούνη, θα γίνει αποφοίτηση μελών του θεραπευτικού προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ