Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αμεση απάντηση με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε συνάντηση με τους συνδικαλιστές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπερασπίστηκε την κατάπτυστη απόφαση

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Αμεση ήταν η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στην απόφαση του ΑΣΕ να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία. Στις 4 χτες το απόγευμα, έγινε μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, με κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από δεκάδες συνδικάτα της Αττικής, τα οποία εξέδωσαν ταυτόχρονα ανακοινώσεις καταδίκης της απόφασης του ΑΣΕ. Συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και μεταξύ άλλων ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, παρουσία του υφυπουργού Β. Κεγκέρογλου και της γγ Αννας Στρατινάκη, που υπέγραψε την απόφαση για τη «Χαλυβουργία». Ολοι τους, με προκλητικά επιχειρήματα, υπερασπίστηκαν τις ομαδικές απολύσεις και προσπάθησαν να τις παρουσιάσουν σαν ωφέλιμες για τους εργαζόμενους, επειδή θα πάρουν την αποζημίωση και θα μπουν σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ!

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν ανάκληση της απόφασης και δήλωσαν ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Μετά το τέλος της συνάντησης, στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Σ. Πουλικόγιαννης, από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και ο Γ. Σιφωνιός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου στη «Χαλυβουργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ