Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
«Ταξιδεύοντας» με νότες

«Χοροί» από τις πιανίστες Λ. Δάκα και Ε. Παπαγεωργοπούλου
«Χοροί» από τις πιανίστες Λ. Δάκα και Ε. Παπαγεωργοπούλου
Στο «Παλλάς» πραγματοποιείται η συναυλία, που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Παρασκευή (8.30μμ), με μαέστρο το Ρουμάνο αρχιμουσικό Ιλαρίον Ιονέσκου - Γκαλάτσι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή από τη μοναδική όπερα του Ισπανού συνθέτη Χουάν - Αντόνιο Κρισόστομο Αρριάγα «Οι ευτυχισμένοι σκλάβοι», το «Κοντσέρτο αρ. 24 για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα» του Μότσαρτ, με σολίστ τον Ιωάννη Ποταμούση και το δημοφιλέστατο αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Μοντέστ Μούσοργκσκι, σε ενορχήστρωση του Μορίς Ραβέλ, «Εικόνες από μια έκθεση».

  • Ενα «ταξίδι» στη σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ, μέσα από πειραματισμούς σε έργα Μπόμπο Στένσον, Κένι Γουίλερ, Μισέλ Πετρουτσιάνι κ.ά. πραγματοποιείται σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής (φουαγιέ πλατείας). «Οδηγοί» ο μπασίστας Φέργκους Κάρι, ο πιανίστας Γιάννης Κιτσόπουλος και ο ντράμερ Γιάννης Νοταράς.
  • Στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α, Αγιος Σώστης), σήμερα (8.30μμ), θα δώσει συναυλία το Οκτέτο Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων, με έργα Mascagni και Gliere. Είσοδος ελεύθερη.
  • Από τη Ρωσία του «Καρυοθραύστη» και το ευρωπαϊκό βαλς, ως τον ελληνικό καλαματιανό και το ζεϊμπέκικο, με κοινό άξονα το χορό και το πιάνο. Εργα χορευτικά για δύο πιάνα των Τσαϊκόφσκι, Ραβέλ, Ι. Παπαδάτου, Στ. Γαζουλέα και Μ. Χατζιδάκι θα παρουσιάσουν οι σολίστ Λίλυ Δάκα και Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου, σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41). Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή πραγματοποιείται συναυλία με σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής. Μια βραδιά τζαζ σαξόφωνου με τους Δημήτρη Βασιλάκη, Τάκη Πατερέλη, Δημήτρη Τσάκα, στην οποία θα συμπράξουν οι Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) και Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς).
  • Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών «Μουσική στο τέλος της χιλιετίας», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, περιλαμβάνεται η αυριανή βραδιά (8.30μμ), στην αίθουσα του Ινστιτούτου «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16). Ο Δημήτρης Δεσύλλας θα παρουσιάσει έργα για κρουστά των Κ. Χ. Στόκχαουζεν, Ι. Ξενάκη, Σ. Ζάννα, Τζ. Ντράκμαν, Γ. Σ. Μπαχ και Ε. Κάρτερ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ