Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Συγκέντρωση σήμερα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των 8 πληττόμενων πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα (Αθήνας, Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο, Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης και Πατρών), καθώς στις 15 Ιούνη για περίπου 400 εργαζόμενους από καταργούμενους κλάδους (π.χ. φύλακες) λήγει το οχτάμηνο της διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση. Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι οι διοικητικοί υπάλληλοι από τα πληττόμενα πανεπιστήμια θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί πριν από μερικούς μήνες ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους 1.162 εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι θα ενταχθούν σε ενδοϊδρυματική ή διαϊδρυματική κινητικότητα, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υλοποιηθεί η παραπάνω δέσμευση.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) προκήρυξε τη Δευτέρα το βράδυ διά ...τηλεφωνικής περιφοράς(!) τριήμερη απεργία (από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή), χωρίς η πρόταση να περάσει από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και βέβαια χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας. Οπως σημειώνει στο «Ριζοσπάστη» η Νίκη Χρονοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΟΔΠΤΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» ήταν για 24ωρη απεργία, αλλά «οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκαν ότι "δεν έχει σημασία η συμμετοχή αλλά το να πιέσουμε επικοινωνιακά τον υπουργό"»! «Δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις για πολυήμερες κινητοποιήσεις να παίρνονται διά τηλεφωνικής περιφοράς. Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνονται τα συλλογικά όργανα και η λειτουργία τους, εκφυλίζεται το συνδικαλιστικό όργανο και οι αγώνες. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές που εκφυλίζουν το κίνημα. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», επισήμανε η Ν. Χρονοπούλου.

Στήριξη από το ΜΑΣ

Με αίτημα αιχμής να μη γίνει καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια: «Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας που πετάει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους!», σημειώνει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία απόλυση! Ενιαίος συντονισμένος αγώνας(2014-06-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους(2014-06-14 00:00:00.0)
Παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς(2014-06-12 00:00:00.0)
48ωρη απεργία τις ερχόμενες Τρίτη και Τετάρτη(2014-05-10 00:00:00.0)
Απεργία των διοικητικών σήμερα και αύριο(2013-12-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις(2013-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ