Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Βαθαίνει το ρήγμα στο εσωτερικό της

Αποφασισμένη να προχωρήσει το διάλογο και τη συνεργασία με την Ελιά, το Ποτάμι κι όποιες άλλες δυνάμεις κινούνται στο χώρο, φέρεται η «Μεταρρυθμιστική Τάση» της ΔΗΜΑΡ, ικανοποιημένη και από την ανταπόκριση στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Γκάζι με ομιλητή τον βουλευτή του κόμματος Σπ. Λυκούδη. Ταυτόχρονα διαμηνύει στην ηγεσία του κόμματος ότι η επιμονή στην προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αιτία για να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, που αν και τάχτηκε υπέρ του διαλόγου, εντούτοις κράτησε επιφυλάξεις μέσα σε ένα εξαιρετικά θολό τοπίο, λέγοντας «προέχει να σώσουμε τη χώρα κι όχι τα κόμματα».

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων απ' την Ελιά ο Π. Καψής, ο Σπ. Δανέλης, η Αννυ Ποδηματά, ο Γ. Βούλγαρης, η Αθηνά Δρέττα, ο Ν. Μπίστης κ.ά. Απ' τη ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές Γρ. Ψαριανός, Β. Οικονόμου, Νίκη Φούντα κ.ά.

Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη, που κατηγόρησε τη μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ ότι επιδιώκει μια κεντροαριστερά σε μνημονιακή βάση και ότι θα πρέπει να ντρέπεται για επιλογές όπως η συμμετοχή στη συγκυβέρνηση και όχι να τις επικροτεί. Η αντίδρασή του προφανώς και σχετίζεται με τη μάχη ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα προσεταιριστεί τις «αδέσποτες» δυνάμεις του αστικού πολιτικού συστήματος, ώστε να εξασφαλίσει δεκανίκια για την άσκηση της αστικής διαχείρισης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ οι όροι υπό τους οποίους θα ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά την οποία κατατάσσει στους δυνάμει συμμάχους του.

Με μια ανάρτηση στο facebook σκιαγράφησε τις προθέσεις των «μεταρρυθμιστών» ο Α. Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ: «Η συγκέντρωση στο Γκάζι ΔΕΝ είναι άλλη μια εκδήλωση της κεντροαριστεράς. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι η αφετηρία για τη συγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς... Θα φανεί ποιο πρόσωπο μπορεί ΚΑΙ να εμπνεύσει ΚΑΙ να ενώσει... Η Ανανεωτική Αριστερά δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με το λαϊκισμό και τον παλαιοπασοκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προχωρήσουμε με όσους έρθουν. Η κατεύθυνση προς Κουμουνδούρου δεν μας αφορά».

Αύριο και την Κυριακή η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει για να συζητήσει και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και την παραίτηση που υπέβαλε ο Φ. Κουβέλης. Πιθανολογείται ότι δεν θα γίνει δεκτή ούτε από την ΚΕ, μετά την Εκτελεστική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα που την απέρριψαν.

Η συνεδρίαση είναι κρίσιμη καθώς αν επικυρώσει τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα επισπεύσει εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης δήλωσε χτες (ρ/σ Αθήνα 9.84) ότι η λογική «αποκλείω από το διάλογο συγκεκριμένους χώρους δεν μας έκανε καλό», αφού καταγράφηκε όπως είπε σαν έπαρση και αλαζονεία και οδήγησε σ' έναν πολιτικό απομονωτισμό και τάχτηκε υπέρ της ανάγκης να αναληφθούν οι ευθύνες από τα ηγετικά όργανα με ανάδειξη νέων προσώπων σε αυτά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικώντας το ρόλο του γεφυροποιού(2014-07-18 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών(2014-07-12 00:00:00.0)
Αναζητά «κλαδί» να κρατηθεί(2014-06-07 00:00:00.0)
Σύγκλιση με Ελιά - Ποτάμι ζητά η μειοψηφία εν αναμονή των κινήσεων Κουβέλη(2014-05-27 00:00:00.0)
Δηλώσεις των άλλων κομμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα(2014-05-26 00:00:00.0)
Διεργασίες για αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας(2012-12-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ