Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα

Αμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Αθήνας και εξασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά διεκδικούν Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και εργαζόμενες. Ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλοσοφικής, μαζί με Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από τα τμήματα Τουρκικών Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και τα τμήματα της Φιλοσοφικής, μαζί με εργαζόμενες στην καθαριότητα, συμμετείχαν στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, όπου δραστηριοποιούνται δύο εργολάβοι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη, έχουν γίνει απολύσεις καθαριστριών - μελών του σωματείου, ενώ καταγγέλλεται ότι δέχονται απειλές για νέες απολύσεις.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που μεταφέρει ο Σύλλογος Διδακτικού κι Ερευνητικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας που μιλάει για την «απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Σχολή όσον αφορά στην καθαριότητα και την υγιεινή. Τα μαθήματα διεξάγονται μέσα σε αδιανόητες συνθήκες, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία όλων όσοι κινούνται και εργάζονται στο κτίριο». Ο Σύλλογος ΔΕΠ της Φιλοσοφικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις εργαζόμενες καθαρίστριες στη διεκδίκηση του αυτονόητου, την καταβολή των δεδουλευμένων τους και ακόμα «καταδικάζει το καθεστώς των εργολαβιών που λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια και επισημαίνει ότι αυτές οι ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες είναι και ακριβότερες και ανεπαρκέστερες των αντίστοιχων δημοσίων, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι σε αυτές γίνονται αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης».

Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τον υφυπουργό Παιδείας ο οποίος είπε ότι θα ενημερωθεί σχετικά και θα απαντήσει. Επιπλέον, μέσα από την κινητοποίηση, έθεσαν τα ζητήματα της άμεσης πληρωμής των καθαριστριών των δημόσιων σχολείων που εργάζονται με συμβάσεις και είναι απλήρωτες εδώ και έξι μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ