Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας των τριών χρυσαυγιτών

Για επαφές με «πολλούς Μπαλτάκους» έκαναν λόγο οι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης

Με 223 θετικές ψήφους και 1 «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε χτες υπέρ της άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού και Χρ. Παππά. Η άρση της ασυλίας αφορά συμπληρωματικές κατηγορίες σε βάρος των ήδη προφυλακισμένων βουλευτών της φασιστικής ΧΑ για την υπόθεση της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι από τη διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι συντάχτηκαν με τον ισχυρισμό της ΧΑ ότι η Βουλή δεν είχε δικαίωμα να άρει την ασυλία των τριών, επειδή έχει παρέλθει το τρίμηνο από τότε που απαγγέλθηκαν οι συμπληρωματικές κατηγορίες.

Οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές, βάσει των προβλεπόμενων από τον κανονισμό της Βουλής, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας. Μεγάλο μέρος των ομιλιών τους στάθηκε σε αναφορές για διασυνδέσεις κι επαφές με στελέχη ειδικά της ΝΔ, τα οποία από την πλευρά τους προέβησαν στη συνέχεια σε διαψεύσεις.

Ο αρχηγός της φασιστικής ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκος, ανέφερε συγκεκριμένα: «Ομως δεν είναι μόνο ο Μπαλτάκος. Μέσα στα δύο κινητά τηλέφωνα που μου κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική, όπου έχετε βγάλει του κόσμου τις λεπτομέρειες, υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης! Ηταν και αυτός σε επαφές, καθώς και δύο υπουργοί της ΝΔ σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής».

Αναφέρθηκε επίσης και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Μ. Βορίδη, λέγοντας ότι ήταν αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Ο Γ. Λαγός, ως επιχείρημα για να δείξει ότι η ΧΑ είναι μια «φιλήσυχη» οργάνωση, ανέφερε την κατάθεση του τότε και σημερινού δημάρχου της Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδη, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε ότι «σε καμία από τις δράσεις αυτές όπου κατέβηκε η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια δεν έγιναν επεισόδια, καμία φορά από αυτές».

Ο Χρ. Παππάς τέλος, αφού έκανε αντίστοιχες αναφορές (όπως π.χ. για τον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, που σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε του έλεγε «εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε ... εσύ είσαι λογικός), πρόσθεσε: «Αρα σ' αυτήν την αίθουσα και σ' αυτήν την παράταξη υπήρχαν πολλοί "Μπαλτάκοι" σε διατεταγμένη υπηρεσία, υπηρεσία προσέγγισης. Αν θελήσετε να τους ψάξετε, θα πρέπει να διαλύσετε τη μισή σας κοινοβουλευτική ομάδα».

Οι ομιλίες των χρυσαυγιτών έληξαν μ' επεισοδιακό τρόπο, μ' ένα από τα γνωστά τους σόου για τις κάμερες. Επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις σε βουλευτές και στο προεδρείο της Βουλής, ενώ κατά την αποχώρησή τους από την αίθουσα και παρά τα ειδικά μέτρα που είχαν ληφθεί και μέσα στη Βουλή - ακόμα και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες είχαν τεθεί υπό περιορισμό - στο διάδρομο της Βουλής βρέθηκε ομάδα χρυσαυγιτών που φώναζαν συνθήματα.

Διαψεύδει ο Γ. Μουρούτης

Σε ανακοίνωσή του ο Γ. Μουρούτης διαψεύδει τα όσα ανέφερε ο Ν. Μιχαλολιάκος. Οπως αναφέρει, «τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Ούτε και κανένα άλλο στέλεχος ή βουλευτή της ΧΑ έχω συναντήσει, ιδιωτικά ή τυχαία, ποτέ στη ζωή μου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω ακούσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ