Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια

Σε συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις και στην αξιολόγηση καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών, που για άλλη μια φορά χτες χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ και μία απ' αυτές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί σε ταξικούς αγώνες με αιτήματα: Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, όχι στην αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού-αξιολόγησης. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει πως «στο Δημόσιο δε συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης και, με συλλογικές αποφάσεις, τα καταθέτουμε μέσω των σωματείων στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Οργανώνουμε την πάλη και την αντίσταση των εργαζομένων με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα (...) Κανένας προϊστάμενος, κανένας διευθυντής να μη γίνει αξιολογητής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές. Στην Εκπαίδευση δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης. Στη βάση αυτή καταθέτουμε συγκεκριμένο κείμενο το οποίο ζητάμε να το υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων».

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, απέκλεισαν χτες όλη τη μέρα την είσοδο του υπουργείου, ζητώντας εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψή τους. Η κυβέρνηση έστειλε εναντίον τους τα ΜΑΤ και έκοψε το ρεύμα που είχαν για τις σκηνές τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ