Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Αυξάνουν τις επιθέσεις οι ισλαμιστές

AMΠΟΥΤΖΑ.--

Ασταμάτητες μαίνονται οι επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών της «Μπόκο Χαράμ» κατά αμάχων, ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας και φύλου, καθώς φαίνεται πως αγνοούν επιδεικτικά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της νιγηριανής κυβέρνησης για κλιμάκωση των στρατιωτικών μέτρων, αλλά και την παρουσία και δράση ξένων μυστικών και στρατιωτικών δυνάμεων για την απελευθέρωση των περίπου 300 μαθητριών που κρατούνται όμηροι στα χέρια τους από τα μέσα Απρίλη.

Η τελευταία σφαγή αμάχων από τους εξτρεμιστές της «Μπόκο Χαράμ» σημειώθηκε χτες σε χριστιανικό ναό του χωριού Ατανγκάρα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, με αποτέλεσμα το θάνατο 9 πιστών.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση Νιγηριανών στρατιωτικών αξιωματούχων για τη σύλληψη υπόπτου μέλους της «Μπόκο Χαράμ», που συμμετείχε στην εξαπόλυση επίθεσης σε καφενείο όπου προβαλλόταν ποδοσφαιρικός αγώνας στην πόλη Καμπάνγκ της πολιτείας Ανταμάουα.

Παράλληλα, οι νιγηριανές αρχές ανακοίνωσαν απαγόρευση των διαδηλώσεων που πραγματoποιούνται στην πρωτεύουσα Αμπούτζα, σε ένδειξη συμπαράστασης για τις μαθήτριες που κρατούνται όμηροι από την «Μπόκο Χαράμ», επικαλούμενες «λόγους ασφαλείας».

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόσθεσε την «Μπόκο Χαράμ» στον κατάλογο των προσώπων και των οργανώσεων που υφίστανται στοχευμένες κυρώσεις και εμπάργκο πώλησης όπλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ