Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κινητικότητα για προώθηση μονοπωλιακών συμφερόντων στο εξωτερικό

Συνεχίζονται οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για προώθηση των θέσεων ελληνικών μονοπωλιακών συμφερόντων, στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη, στον Εύξεινο Πόντο και την ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέπτεται σήμερα Τρίτη, τη Βιέννη, όπου θα λάβει μέρος στη «Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια», η οποία φιλοξενείται από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. Ο Βενιζέλος θα παρουσιάσει, μαζί με την Ιταλίδα ομόλογό του, τις προτεραιότητες της Ελληνικής και της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αναφορικά με την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων.

Το απόγευμα, ο Βενιζέλος μεταβαίνει στη Βαρσοβία, κατόπιν προσκλήσεως του Πολωνού ομολόγου του, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς της 25ης επετείου για την αντικομμουνιστική «Ημέρα της Ελευθερίας της Πολωνίας» και στην τελετή απονομής του «Βραβείου Αλληλεγγύης», ενός βραβείου, το οποίο έχει θεσπιστεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ως «αναγνώριση των προσπαθειών προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους που αγωνίζονται για την προώθηση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών»...

Στο μεταξύ, χτες ο Ελληνας ΥΠΕΞ, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης και ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχαν συναντήσεις με τον υπουργό Αμυνας της Γεωργίας που επισκέφτηκε την Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα ομολόγου του. Σημειωτέον ο Γεωργιανός επισκέφτηκε την Ελλάδα μια μέρα πριν εμφανιστεί στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που, ανάμεσα σ' άλλα, εστιάζουν στο Ουκρανικό και τη διείσδυση της λυκοσυμμαχίας σε Ουκρανία, Γεωργία. Από ελληνικής πλευράς, διαμηνύθηκε στον Γεωργιανό ότι μέχρι τα τέλη Ιούνη, εντός της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Εμπορικής Συμφωνίας Συνδέσεως και Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Γεωργίας. Επίσης, η υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, «στο πλαίσιο θεσμοθετημένων τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης μεταβαίνει σήμερα Τρίτη στη Μόσχα, για συνομιλίες με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Aleksey Meshkov.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ