Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΔΗΜΟΣΙΟ: Σε συγκέντρωση ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, την Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών. Υπενθυμίζεται ότι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών είναι από τα θύματα της διαθεσιμότητας, καθώς απολύθηκαν μετά τη λήξη της. Οι καθαρίστριες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή επαναπρόσληψή τους, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση και προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεσή της.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Εκβιάζοντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών, η διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου προχωράει σε συνεχείς απολύσεις. Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους αμπελοκαλλιεργητές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να αξιώσουν από το ΔΣ να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη των απολυθέντων και να σταματήσει τις πιέσεις για μειώσεις μισθών. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αγωνιστικά και ενωμένοι, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημά τους, να μη δεχτούν υπογραφή ατομικών συμβάσεων και μειώσεις μισθών. Τέλος, απευθύνει κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους και το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξουν τους εργαζόμενους.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Στην απόλυση τεσσάρων εργαζόμενων προχώρησε η μεταλλοβιομηχανία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» στη Λάρισα. Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ένας που μόλις γύρισε στη δουλειά από αναρρωτική άδεια, ύστερα από καρδιακό πρόβλημα που υπέστη πάνω στο μεροκάματο. Η εταιρεία, τα προηγούμενα χρόνια, επέβαλε στους εργαζόμενους υπερωρίες, διπλοβάρδιες και Σαββατοκύριακα, ενώ έδωσε τμήματα της δουλειάς σε εργολάβους. Εδώ και αρκετό διάστημα, έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία και ταυτόχρονα απολύει εργαζόμενους με το πρόσχημα της «έλλειψής φόρτου». Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί να σταματήσουν οι απολύσεις και να παρθούν πίσω όσες έγιναν μέσα στο 2013-2014. Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε και η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας.

ΔΑΡΙΓΚ: Για παλιοσίδερα και σαν οικόπεδο θα πουληθεί τελικά η μεταλλουργική (συρματουργία) βιομηχανία της Χαλκίδας, η ΔΑΡΙΓΚ. Η εταιρεία έκλεισε και πτώχευσε. Στις 4 Ιούνη βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο της εταιρείας, με σκοπό να πληρωθούν οι απολυμένοι και οι πιστωτές. Για το ακίνητο με έκταση 52,153 στρεμμάτων, σύμφωνα με τον Τύπο, έχει υπολογιστεί αντικειμενική αξία 13.635.000 ευρώ και αγοραστική αξία 8.830.000 ευρώ. Τελικά, βγαίνει στο σφυρί με ποσό εκκίνησης τα 4.088.049 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ