Κυριακή 1 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγχαρητήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο

Χαιρετιστήρια στην ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα του Κόμματος στις ευρωεκλογές και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καταφθάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη, εκφράζοντας την εκτίμηση στη δράση του Κόμματος. Ως τώρα έχουν αποστείλει μηνύματα τα εξής κόμματα:

Κόμμα Εργατών Βελγίου

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας

Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας

Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας

Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών

Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν

Κομμουνιστικό Κόμμα Παλαιστίνης

Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

Σοσιαλιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία)

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

Βαθιά εκτίμηση στη συνεπή στάση του ΚΚΕ

Στο μήνυμά του το ΚΚ Βενεζουέλας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα είναι έκφραση της απήχησης της οργάνωσής σας στην πρότασή σας ενάντια στον ευρωμονόδρομο και την προοπτική της οικοδόμησης του σοσιαλισμού».

Το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας αναφέρει, εκτιμώντας ιδιαίτερα το αποτέλεσμα, ότι «το ΚΚΕ, κρατώντας τη σταθερή του θέση, τη θέση αρχών, δεν ενδίδει στα καλέσματα για διαχείριση του καπιταλισμού, αλλά προβάλλει το πρόγραμμά του σύγκρουσης με την αστική πολιτική, δίνοντας προτεραιότητα στη μαζική πάλη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την ενδυνάμωση των λαϊκών οργανώσεων και την κομμουνιστική οργάνωση στους τόπους δουλειάς».

Το Παλαιστινιακό ΚΚ σημειώνει: «Τα αποτελέσματα του κόμματός σας αποτελούν για μας στην Παλαιστίνη υποστήριξη στον αγώνα μας εναντίον των κοινών μας ταξικών εχθρών, που είναι η κατοχή και οι σύμμαχοί της από την μπουρζουαζία που συνδέεται με τα αμερικανο-σιωνιστικά σχέδια στην περιοχή. Η επιτυχία σας αυτή επίσης αποτελεί υποστήριξη σε όλες τις προοδευτικές, φιλειρηνικές δυνάμεις στον κόσμο».

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας ανάμεσα σε άλλα τονίζει:

«Το παράδειγμα του ΚΚΕ, που αυστηρά παλεύει στις αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέρατε να φέρεται αυτό το αποτέλεσμα σε μια περίοδο έντονων πιέσεων, μια περίοδο που η αστική τάξη προσπαθεί να διασωθεί χρησιμοποιώντας και ενισχύοντας τις φασιστικές δυνάμεις, τη στιγμή που οι οπορτουνιστές επινοούν κάθε λογής συνεργασίες με τους αστούς για να θεραπεύσουν τον καπιταλισμό, συμπεριλαμβανομένων και των κεντροαριστερών κυβερνήσεων, της προβολής των ψευτοπατριωτικών συναισθημάτων στο όνομα της διάσωσης του έθνους».

Το Κόμμα Εργατών Βελγίου (PTB) εκφράζει ευχές για «ό,τι καλύτερο για μία μαχητική και αποδοτική δουλειά στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) εκφράζει την ικανοποίησή του για το εκλογικό ποσοστό των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που προσεγγίζει το 9%, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα αυτό «ανανεώνει τις ελπίδες για το μελλοντικό αγώνα του λαού και της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και στην περιοχή μας».

Το Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, εκφράζοντας ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, σημειώνει την αλληλεγγύη του στο συνεπή αγώνα του ΚΚΕ «κατά των μονοπωλίων της ΕΕ, της εκμετάλλευσης, του φασισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως βήμα για τη «μεγάλη νίκη για την εργατική τάξη».

Η Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας (URCF) χαιρετίζει το αποτέλεσμα και εύχεται κάθε επιτυχία για τον «κοινό προλεταριακό επαναστατικό αγώνα στην ευρωπαϊκή ήπειρο ενάντια στον καπιταλισμό, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org