Κυριακή 1 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Χωρίς κολυμβητήριο και θεραπευτική πισίνα

Τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης καταγγέλλουν οι ΚΟ Ιλίου - Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Μάη, επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, διακόπηκε η λειτουργία του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στο χώρο του Ιδρύματος Αναπήρων με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος που επικαλείται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών.

Εκατοντάδες ανήλικοι και ενήλικοι αθλητές αποκλείονται από το δικαίωμα στην άθληση και γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στους αρμόδιους και υπεύθυνους για την κατάσταση, δηλαδή της διοίκησης του Ιδρύματος, της διοίκησης του ΚΑΤ που εποπτεύει το Ιδρυμα και των δημοτικών αρχών Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Οι ΚΟ του ΚΚΕ απαιτούν: Την άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου με επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Την έκτακτη επιχορήγησή του για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Την εξασφάλιση μόνιμης και επαρκούς χρηματοδότησης.

Στο μεταξύ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων υπογραμμίζει πως εδώ και καιρό δεν λειτουργεί η πισίνα του Ιδρύματος ως θεραπευτικό μέσο στα πλαίσια των προγραμμάτων αποκατάστασης, λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος - άνθρωποι με κινητικά προβλήματα μετά από ατυχήματα, ασθένειες κλπ. - καλούνται να μπουν στην πισίνα ...με δική τους ευθύνη!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ