Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Βήμα τίτλου για Ολυμπιακό

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α1 έκανε χτες ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στο ΟΑΚΑ με 69-64 επί του Παναθηναϊκού. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται πλέον 2-1 στις νίκες ενώ με το λεγόμενο «μπρέικ» που πραγματοποίησαν στην έδρα των αντιπάλων τους έχουν την τύχη στα χέρια τους. Με νίκη στο τέταρτο παιχνίδι στο ΣΕΦ την Κυριακή στέφονται και πρωταθλητές Ελλάδας για φέτος. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ μετά από 25 συνεχόμενες αποτυχίες.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά από αυτό στο Φάληρο τη Δευτέρα) ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού, έχοντας ως όπλο αυτή τη φορά την πολύ καλή άμυνα, που κράτησε χαμηλά το σκορ αλλά του έδωσε και το δικαίωμα να πάει το παιχνίδι στο ρυθμό που ήθελε. Είναι χαρακτηριστικό πως παρά το γεγονός ότι στο τέλος έπαιξε με τη φωτιά (κυρίως στο τελευταίο εξάλεπτο) είχε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα φθάνοντας τη διαφορά και στους 16 πόνους (56-40 στο τρίτο δεκάλεπτο). Εκτός της πολύ καλής αμυντικής απόδοσης, εξίσου καλά τα πήγε ο Ολυμπιακός και εντός της ρακέτας με τη φροντ λάιν (Σίμονς, Ντάνσον) να σηκώνει στο μεγαλύτερο μέρος το βάρος των προσπαθειών και να τα καταφέρνει περίφημα. Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός, που φάνηκε εγκλωβισμένος εντός και εκτός ρακέτας (σε ένα ακόμη παιχνίδι στερήθηκε τη βοήθεια της περιφέρειας), προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν ροκάνισε τη διαφορά χάρις στις ενέργειες των Λάσμε και Φώτση, ωστόσο οι αψυχολόγητες ενέργειες και τα λάθη τού στέρησαν την δυνατότητα για την ανατροπή.

Παναθηναϊκός: Μπράμος 6, Φώτσης 2, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18, Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 12, Ντάνστον 6, Σπανούλης 14, Περπέρογλου 2, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8.

Ενσταση ΠΑΟ

Ενσταση με την οποία ζητάει επανάληψη του αγώνα κατέθεσε ο Παναθηναϊκός με αιτία το γεγονός ότι η αποστολή του Ολυμπιακού ήταν υπεράριθμη απ' ό,τι ορίζουν οι κανονισμοί που προβλέπουν αυστηρά 22 άτομα (ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για 29 άτομα). Για το ίδιο θέμα προκλήθηκε ένταση και πριν το ξεκίνημα με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια ζητώντας την αποχώρηση από τις θέσεις του πάγκου κάποιων μελών της αντίπαλης αποστολής. Οι διαιτητές τους απείλησαν με μηδενισμό εάν δεν επέστρεφαν εντός 15λεπτου. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ καταφέρθηκε εναντίον και του διαιτητικού τρίο του αγώνα χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις.

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Σε ένα παιχνίδι απ' όπου δεν έλειψε η ένταση κυρίως μετά το τέλος του, ο Πανιώνιος επικράτησε του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη με 75-57 και μείωσε σε 2-1 τις νίκες. Η σειρά θα συνεχιστεί με το τέταρτο παιχνίδι στην Πυλαία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ