Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΔ
Σταθερά στο μονόδρομο της ΕΕ και του κεφαλαίου

Σταθερά στο μονόδρομο των αντιλαϊκών μέτρων όπως συναποφασίζονται στην ΕΕ προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων κινείται η ΝΔ, μετά τις επιδόσεις της στις ευρωεκλογές και τις τοπικοδιοικητικές εκλογές, μετρώντας τα δικά της ποσοστά, συμψηφίζοντας αυτά της Ελιάς και θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - εκτός από τη δεδομένη σύγκλιση στις βασικές στρατηγικές επιλογές της ντόπιας αστικής τάξης που είναι το κύριο - με τις επιδόσεις του δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στο μήνυμά του αργά χτες βράδυ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αντ. Σαμαράς, είπε μεταξύ άλλων ότι με την ψήφο του ο λαός έστειλε μεν ένα «μήνυμα» αλλά απέρριψε την «ανατροπή». Οτι η κυβέρνηση «άντεξε» στις «ακραίες επιθέσεις» εναντίον της. Οτι απέτυχε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, δεν κατάφερε να φέρει «αστάθεια» και «ακυβερνησία», δεν αύξησε καν τα ποσοστά του από τις εθνικές εκλογές.

Πέραν τούτων και παρά τις φιοριτούρες, έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα μιλώντας για έργο που συνεχίζεται με «πιο γρήγορους ρυθμούς», «με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», με την «κοινωνία ενωμένη» (αναφερόμενος στην επιδιωκόμενη στοίχιση τμημάτων του λαού πίσω από τους στόχους του κεφαλαίου) και την «πυξίδα της χώρας σταθερή» (σ.σ. προς εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων).

Εξάλλου, στελέχη της ΝΔ διέρρεαν από νωρίς χτες το βράδυ ότι «όλη αυτή η φασαρία (σ.σ.: των ευρωεκλογών) έγινε για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ σκάρτα μια μονάδα πάνω από το ποσοστό του στις εθνικές εκλογές του 2012». Οτι «δεν υπάρχει κανένας αέρας ανατροπής», ότι η εκλογική ήττα της ΝΔ είναι αποτέλεσμα «χαλαρής ψήφου» και δεν αμφισβητείται η «αναπτυξιακή κατεύθυνση της χώρας», η οποία έτσι κι αλλιώς μεταφράζεται σε παραπέρα χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Mega» χτες βράδυ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης λίγο - πολύ απέδωσε την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στη «χαλαρότητα» της ψήφου στις ευρωεκλογές, ενώ παραπέμποντας ταυτόχρονα στις χαμηλές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικοδιοικητικές εκλογές ανέφερε πως όπου τέθηκε ζήτημα διοίκησης (σε Δήμους και Περιφέρειες) οι ψηφοφόροι δεν υπερψήφισαν τους υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραπέμποντας άλλωστε και στη στρατηγική σύμπλευση των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα βασικά, έκανε σαφές ότι δεν αλλάζει κάτι το ουσιαστικό στη χώρα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλλα μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ υποστήριξε ότι «η ΝΔ παραμένει σταθερά πλειοψηφικό κόμμα». Ο δε Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ - Ελιάς είναι πάνω από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο ελληνικός λαός με βάση την ψήφο του έδειξε ότι δεν θέλει η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ