Δευτέρα 19 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΥΡΙΖΑ
Φέρνει στα μέτρα του το αποτέλεσμα

«Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο», δήλωσε στους παριστάμενους δημοσιογράφους ο Αλ. Τσίπρας κατά την είσοδό του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ χτες βράδυ και λίγο αργότερα στην καθιερωμένη του δήλωση πρόσθεσε «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που κυβερνητικό κόμμα να βρίσκεται έξω απ' το δεύτερο γύρο στη μεγαλύτερη περιφέρεια και στο μεγαλύτερο δήμο», επιβεβαιώνοντας ότι θα επιχειρήσουν με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθήνας να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι επιδόσεις των άλλων τους υποψηφίων. Ταυτόχρονα, με τις αναφορές του στη μάχη των ευρωεκλογών επιβεβαίωσε και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να βομβαρδίσει το λαό με κάλπικα εκβιαστικά διλήμματα. Μετά τον Αντ. Σαμαρά και ο Αλ. Τσίπρας ουσιαστικά εκβίασε το λαό, καλώντας τον να επιλέξει «ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο», «σταθερότητα της λαϊκής κυριαρχίας ή αστάθεια των εκβιαστών» και προσέδωσε στην κάλπη της επόμενης Κυριακής δημοψηφισματικό χαρακτήρα, μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές όπως ότι θα χαράζει πολιτική με πρώτο κριτήριο τις ανάγκες του λαού.

Να αποδώσουν τις χαμηλότερες απ' τις προσδοκώμενες εκλογικές επιδόσεις των συνδυασμών τους σε «συμφέροντα», με τα οποία τάχα συγκρούστηκαν και να τις φέρουν στα μέτρα του στόχου του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσουν οι τοπικοδιοικητικές εκλογές, με δική του νίκη, πρόκριμα για βουλευτικές, επιχείρησαν οι κεντρικοί του υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθήνας και Πειραιά.

Ετσι, τόσο η Ρένα Δούρου όσο και ο Θ. Δρίτσας επικαλέστηκαν συμφέροντα στα οποία πήγαν κόντρα και τα οποία τους πολέμησαν, ενώ η πρώτη ισχυρίστηκε δίνοντας το στίγμα της «γραμμής», με την οποία θα δώσει τη μάχη του δεύτερου γύρου ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αν νικήσει στην Αττική, θα είναι σαν να έχει νικήσει σε όλη την Ελλάδα. Η Ρ. Δούρου ευχαρίστησε όσους τους «έδωσαν δύναμη για να πάρουμε τη ζωές στα χέρια μας, τις ζωές που μας έχουν στερήσει κι αν τις πάρουμε στην Αττική θα τις πάρουμε σε όλη την πατρίδα».

Ο Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε καταρχήν δικαιωμένος και με το βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο γύρο ταύτισε τον Γ. Καμίνη με τα «κόμματα του μνημονίου».

Ο Θ. Δρίτσας κατήγγειλε τα «οργανωμένα συμφέροντα» και «στιγμές ντροπής για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό» που, όπως υποστήριξε, έζησε ο Πειραιάς, ενώ μίλησε για γεγονότα που «θέτουν θέμα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ