Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ
Να κλείσει το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας

Να σταματήσει τώρα η λειτουργία του στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα, που συντονίζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ζητάει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας.

Στη δήλωσή του αναφέρει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση", καταδικάζει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που ομόφωνα αποφάσισαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, "έδωσε" το στρατηγείο στη Λάρισα, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο επιχειρήσεων. Γι' άλλη μια φορά, δίνουν τα πάντα για να διευκολύνουν μια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας ενάντια σε λαούς της περιοχής, αυτήν τη φορά ενάντια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η επέμβαση αυτή, που στόχο της έχει τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δείχνει γι' άλλη μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΕΕ - ΝΑΤΟ και ότι αυτές οι ενώσεις υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ολοι οι άλλοι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο της Λάρισας, που υποστηρίζουν αναφανδόν την ιμπεριαλιστική ΕΕ και μας την παρουσιάζουν σαν παράγοντα ειρήνης, δεν έβγαλαν τσιμουδιά τόσον καιρό τώρα.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αξιώνει, για ακόμα μια φορά, το σταμάτημα της λειτουργίας του ευρωστρατηγείου της Λάρισας. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ.

Να ακυρωθούν οι τιμωρίες στρατευμένων που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στη λειτουργία του Στρατηγείου που συντονίζει το εκστρατευτικό σώμα της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ