Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Ψαρεύουν

Οσο πλησιάζουμε προς την κάλπη πληθαίνουν οι περιπτώσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι χρησιμοποιούν αγωνιστικές περγαμηνές του παρελθόντος προς άγρα ψήφων. Αυτό συμβαίνει την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει, έχουν καταθέσει διαπιστευτήρια στην πολιτική της ΕΕ η οποία ευθύνεται για τα δεινά που βιώνει σήμερα ο λαός. Τελευταίο κρούσμα μας ήρθε από το δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, όπου υποψήφιοι του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ θυμούνται το πέρασμά τους ένα φεγγάρι από το ΚΚΕ. Και ορισμένες γυναίκες τη συμμετοχή τους κάποτε στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Και μόνο για τη μεθόδευσή τους, φτάνει για να μαυριστούν.

Κάν' το όπως ο Τζουλιάνι

Το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» στην εγκληματικότητα επιστρατεύει εκ νέου ο υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Αθήνας, Α. Σπηλιωτόπουλος, αξιοποιώντας το πρόβλημα της εγκληματικότητας, ζήτημα με το οποίο έχει παίξει πρώτ' απ' όλα η Χρυσή Αυγή. Στην κατεύθυνση αυτή θα χρησιμοποιήσει τα φώτα του πρώην δήμαρχου Νέας Υόρκης, Ρ. Τζουλιάνι, ο οποίος στις συστάσεις του προς την τοπική αστυνομία υπογράμμιζε ότι «πρώτα πυροβολείτε και μετά ζητάτε τα στοιχεία του νεκρού». «Εχω ανθρώπους που με στηρίζουν με την εμπειρία τους, όπως ο κ. Τζουλιάνι», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Για τις αιτίες της εγκληματικότητας βέβαια ο Α. Σπηλιωτόπουλος δε λέει κουβέντα, όπως και οι συνυποψήφιοί του, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Κι αυτό γιατί υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα που είναι σύμφυτο με την εγκληματικότητα. Την ίδια ώρα βεβαίως η κατάσταση για τους εργαζομένους της Αθήνας επιδεινώθηκε ακριβώς εξαιτίας της πολιτικής που υπηρετεί και ο Α. Σπηλιωτόπουλος και παράγει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, δημιουργεί ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναγκάζοντας ανθρώπους σε μετανάστευση για μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή.

***

«Μηδενική ανοχή» θέλει, καταπώς φαίνεται, ο Α. Σπηλιωτόπουλος και στο δικαίωμα στις συγκεντρώσεις. «Εγώ προτείνω ένα δακτύλιο κοινωνικής ειρήνης. Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις να γίνονται μόνο από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις στους τρεις μεγάλους δρόμους: Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου», είπε.

Ο πιο καλός διαχειριστής του κεφαλαίου

Ως νέο, άφθαρτο και δημιουργικό χαρακτηρίζει τόσο τον πολιτικό χώρο που ανήκει όσο και την παράταξή του στο περιφερειακό συμβούλιο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Θεωρεί βασικό πρόβλημα ότι ως τώρα περιφερειάρχης ήταν ο Σγουρός, που κατά τον Κουμουτσάκο δεν ήταν καλός διαχειριστής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Και ισχυρίζεται ότι αυτός θα φέρει «περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια στην Αττική». Απέφυγε φυσικά να αναφέρει ότι αυτά τα κονδύλια δεν πηγαίνουν στις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων (παρόλο που προέρχονται από τις τσέπες τους), αλλά στους επιχειρηματίες, καθώς βασική προϋπόθεση για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που ο υποψήφιος της ΝΔ «μπορεί να τα αξιοποιήσει καλύτερα», είναι οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με απλά λόγια, τα περισσότερα κονδύλια που λέει ότι θα φέρει ο Γ. Κουμουτσάκος σημαίνουν μεγαλύτερη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και περισσότερα χαράτσια για το φτωχό λαό. Ομως τι διαφορετικό έκανε ο Γ. Σγουρός; Αξιοποίησε προς όφελος του κεφαλαίου τα χρήματα του ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ