Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Εκβιαστικά διλήμματα στο λαό για να υπομείνει κι άλλα μέτρα

Τα εκβιαστικά διλήμματα προς το λαό ότι επέρχεται κυβερνητική αστάθεια στην περίπτωση που καταψηφιστεί η Ελιά στις ευρωεκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε δημόσιες παρεμβάσεις του. Η «νομιμοποίηση» που ζητά μέσω κάλπης, η «σταθερότητα» που ευαγγελίζεται στόχο έχουν να συνεχιστεί, απαρέγκλιτα και με νέα μέτρα, η πολιτική του ευρωμονόδρομου που τσάκισε λαϊκό εισόδημα και δικαιώματα σε όφελος των μονοπωλίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του «Alpha», σημείωσε: «Θα έχουμε πολιτική κρίση εάν βγείτε εσείς όλοι στα κανάλια στις 25 Μαΐου το βράδυ και λέτε ότι "έχουμε πολιτική κρίση" (...) Αν λοιπόν βγει η αντιπολίτευση, βγουν οι δημοσκόποι, βγουν οι έγκυροι δημοσιογράφοι, όπως εσείς, και λένε όλοι "μα εδώ ηττήθηκε η κυβέρνηση, το ΠαΣοΚ, η Ελιά, η ΝΔ, δεν έχετε νομιμοποίηση, υπάρχει πρόβλημα, νίκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης", πώς ο βουλευτής μας, ο οποίος σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, θα πάει στη Βουλή μετά να ψηφίσει τις δύσκολες αποφάσεις και οι άλλοι να κάνουν εύκολη κριτική, ενώ η Ελλάδα τώρα πρέπει να αγωνιστεί για να βγει οριστικά από την κρίση, να έρθουν οι επενδύσεις, να ανοίξουν οι δουλειές; Εδώ είναι μια επιλογή, ο κόσμος θα μας πει τι θέλει. Τζάμπα δεν υπάρχει».

Και συνέχισε: «Πρέπει να σε στηρίζει ο κόσμος, πρέπει να έχεις ένα ηθικό δικαίωμα να κάνεις αυτά που κάνεις. Αν λοιπόν αυτό διαταραχθεί, δεν μπορείς να κυβερνήσεις. Κατ' αρχάς ψυχολογικά οι βουλευτές μας δε θα μπορούν να στηρίξουν τα νομοσχέδια, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση, θα υπάρχει μια συνεχής αμφισβήτηση (...) Λοιπόν, ο κόσμος πρέπει να κάνει μια επιλογή. Θέλουμε μια σταθερή κατάσταση και μια σταθερή κυβέρνηση, ή θέλουμε μια περιδίνηση».

Σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της περιφέρειας, μπρος και στα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κάλεσε ουσιαστικά το λαό να υπομείνει κι άλλες θυσίες: «Θέλει ο ελληνικός λαός να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια ή θέλει να δημιουργηθεί ταραχή, αμφισβήτηση, κρίση;», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», «οι θυσίες πιάνουν τόπο», «αρχίζει η ανάκαμψη».

Επανέλαβε, πάντως, την απειλή πως «αν οι Ελληνες πολίτες θέλουν, με αφορμή τις δημοτικές περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα (...) ας το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες»...

Στο πεδίο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης με τον Γ. Παπανδρέου, κράτησε αποστάσεις από όσα έταζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, φρόντισε δε να κάνει σαφές ότι και όσο ήταν πρωθυπουργός ο Παπανδρέου πρότεινε διαφορετικούς χειρισμούς σε μια σειρά θέματα, ώστε «να βρούμε έναν τρόπο σύμπραξης των πολιτικών δυνάμεων» (με την ΝΔ).

Μιλώντας για την Ελιά είπε ότι «φτιάχνουμε αυτό το κύμα, το πρώτο κύμα της μεγάλης Κεντροαριστεράς της ευθύνης» ρίχνοντας νερό στο μύλο της ανασύνθεσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκβιασμοί με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα(2014-05-17 00:00:00.0)
«Εταίροι» και «αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες»(2011-09-04 00:00:00.0)
Υπάρχει ελπίδα για το λαό με δυνατό ΚΚΕ(2011-04-13 00:00:00.0)
Ατέλειωτες θυσίες(2010-02-20 00:00:00.0)
Τα πράγματα "χοντραίνουν"(1995-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ