Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στις απολύσεις

Να μη γίνει καμία απόλυση και να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας σε προηγούμενες συναντήσεις, απαίτησαν χτες κατά τη διάρκεια της προειδοποιητικής 48ωρης απεργίας τους, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν - μαζί με τους υγειονομικούς - προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών απαιτώντας: Να προχωρήσουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι διαδικασίες της κινητικότητας, να διασφαλιστεί η επανένταξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων - κι εκείνων που η ειδικότητά τους καταργείται όπως είναι οι φύλακες - στις υπηρεσίες και να παρθεί πίσω το σύστημα «αξιολόγησης», το οποίο, όπως καταγγέλλουν, θα δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή απολύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του μήνα για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας χωρίς να έχει υλοποιηθεί η κινητικότητα.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, η οποία βάζει ως προαπαιτούμενο για την κινητικότητα την υλοποίηση των οργανισμών, ούτε και στο κάλεσμα των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι οργανισμοί μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για τη διάσωση των θέσεων εργασίας. Οι οργανισμοί και η αξιολόγηση δομών και προσωπικού θα αποτελέσουν όχημα για την επέκταση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στις δημόσιες υπηρεσίες, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τελικά την προσαρμογή και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των μονοπωλιακών ομίλων. Οι εργαζόμενοι να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και να απαντήσουν συλλογικά και μαζικά μέσα από τα σωματεία τους ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις», δήλωσε στον «Ρ» η Νίκη Χρονοπούλου, εκλεγμένη με την «Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΟΔΠΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ