Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Φασιστοειδή έκαψαν προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ

Τον εμπρησμό προεκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην Ηλιούπολη από φασίστες και ανθρώπους της νύχτας, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Ηλιούπολης, μετά τη μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό, μετά τα χτυπήματα στην εργατογειτονιά της Αγίας Μαρίνας.

Στην ανακοίνωση της η ΚΟ Ηλιούπολης σημειώνει: «Στόχος τους δεν είναι τόσο οι κομμουνιστές, όσο να τρομοκρατήσουν κάθε εργάτη, κάθε φτωχό αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο, που θέλει να σηκώσει κεφάλι, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, όποιον εναντιωθεί στους φίλους τους, τους εφοπλιστές και βιομηχάνους. Τους δημιουργεί ρίγος και ανατριχίλα η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως και στα αφεντικά τους, που τους έχουν για τη "βρώμικη" δουλειά. Τους δηλώνουμε καθαρά και πάλι, ότι ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες ενέργειες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες και οι άνθρωποι της νύχτας είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Βγαίνουν συνήθως τη νύχτα, γιατί στο φως της μέρας θα πάρουν αγωνιστική απάντηση, όχι μόνο από τους κομμουνιστές αλλά και από κάθε τίμιο και λαϊκό άνθρωπο.

Πριν από λίγες μέρες ήταν η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, μέρα που υψώθηκε η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, μέσα στη φωλιά των παιδιών του Χίτλερ. Σαν απόγονοί τους να είναι σίγουροι ότι ούτε η νύχτα, που τους φυλάει, δε θα τους προστατέψει. Θα τους χλευάσει ο λαός και θα είναι ντάλα μεσημέρι.

Χθες χτυπούσαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σήμερα σηκώνουν τα βρώμικα χέρια τους ενάντια στους κομμουνιστές.

Καλούμε το λαό της Ηλιούπολης να τους απομονώσει! Αυτούς και όσους τους στηρίζουν ή συνεργάζονται μαζί τους. Να μην μπορούν να σταθούν σε καμία γειτονιά, σε κανένα χώρο δουλειάς, σε κανένα σχολείο. Η αντιμετώπιση του φασισμού είναι υπόθεση του λαού. Να αποκαλύψουμε το βρώμικο ρόλο που παίζουν, είναι τα τσιράκια των καπιταλιστών, των εφοπλιστών, το μακρύ χέρι του συστήματος. Στόχο έχουν το εργατικό λαϊκό κίνημα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, το λαό της Ηλιούπολης - όπως έκανε και στο παρελθόν ενάντια στους ταγματασφαλίτες προγόνους τους - να δώσει αποστομωτική απάντηση σε τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες. Να τους βάλει εκεί που τους πρέπει: Στα άχρηστα, μαζί με το σύστημα που υπηρετούν.

Στις εκλογικές μάχες του Μάη ψηφίζουμε ΚΚΕ παντού! Αυτή είναι η μόνη αποστομωτική απάντηση στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια. Η απάντηση στο σάπιο αστικό πολιτικό στερέωμα και τα παιδιά του, τους φασίστες».

  • Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τους «γνωστούς-αγνώστους» που επιδίδονται τις τελευταίες μέρες σε καταστροφές του προεκλογικού πολιτικού υλικού του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χίου και Βορείου Αιγαίου, όπως και σε βανδαλισμούς του εκλογικού περιπτέρου της ΚΟ Χίου του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ