Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Ο αντιλαϊκός θεσμός και ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζουμε από την ελληνική ιστοσελίδα της Κομισιόν της ΕΕ:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ απ' όλα τα κράτη - μέλη και να προβαίνει σε νομικές ενέργειες όταν αυτό είναι αναγκαίο (...)».

«Συνεπώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προβεί σε νομικές ενέργειες εάν μια χώρα της ΕΕ:

1) Δεν κοινοποιήσει τα μέτρα που έλαβε για την ενσωμάτωση των οδηγιών της ΕΕ στο εθνικό της δίκαιο.

2) Υπάρχει υπόνοια ότι παραβιάζει τις διατάξεις των Συνθηκών, τους κανονισμούς ή τις οδηγίες της ΕΕ».

Παρακάτω διαβάζουμε τα εξής:

«(...) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει επίσης να διασφαλίζει θεμιτούς όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων της ΕΕ - ελέγχοντας αν τυχόν οικονομικές ενισχύσεις επιχειρήσεων από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών συνάδουν με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις».

«Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται στο θεσμικά κατοχυρωμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένος βάσει και των συνθηκών της ΕΕ να δρα ο πρόεδρος της Κομισιόν».

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ ότι η εκλογή Τσίπρα στη θέση του προέδρου αυτού του αντιλαϊκού θεσμού μπορεί να σηματοδοτήσει στροφή υπέρ των λαϊκών συμφερόντων;

Τι θα κάνει, αλήθεια, ο Τσίπρας ως πρόεδρος της Κομισιόν:

α) Σε σχέση με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας. Δεν θα την υπηρετήσει, όπως είναι υποχρεωμένος από το θεσμικό του ρόλο; Οπως, άλλωστε, και μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως προεδρεύουσα στην ΕΕ;

β) Σε σχέση με την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ; Δε θα την προωθήσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης; Δε θα στηρίξει την ένταξη της Ουκρανίας, της Μολδαβίας, της Γεωργίας στην ΕΕ;

Εμείς δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το τι θα κάνει. Δεν πρέπει, όμως, να έχουν και οι εργαζόμενοι που τους πουλάει φούμαρα ότι από τέτοιες θέσεις, με την Ελλάδα εντός της ΕΕ, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση, να ανοίξει το δρόμο για την «Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ειρήνης» κ.λπ.

Μόνη λύση για το λαό είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και το λαό στην εξουσία. Με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να ενισχύσει το ΚΚΕ που σταθερά αντιπαλεύει την ΕΕ από γεννησιμιού της. Η ΕΕ δε διορθώνεται υπέρ του λαού μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει.


Φ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ