Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Εγγύηση για τα λαϊκά συμφέροντα η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Σε στήριξη του ΚΚΕ στις διπλές εκλογές του Μάη, καλούν με κείμενο που υπογράφουν, δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες της Κοζάνης.

Στο κείμενο στήριξης αναφέρουν: «Εμείς που και επίσημα αποτελούμε "διαρθρωτικό πρόβλημα" της ελληνικής οικονομίας θέλουμε με την ψήφο μας να συμβάλουμε, ώστε άμεσα να αναγεννηθεί μια ορμητική λαϊκή αντιπολίτευση, τέτοια που θα αναχαιτίσει την επίθεση που δεχόμαστε.

Εχουμε ξεκάθαρο πως εγγύηση για τα δικά μας συμφέροντα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, που ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με τη δική του εξουσία.

Είδαμε πως ο λαός ζημιώθηκε από τη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ τον Ιούνη του 2012, ζημιώθηκε από τη στήριξη που πρόσφερε στα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.

Πλέον, ξέρουμε το ρόλο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Γνωρίζουμε ότι είτε με κεντροδεξιές είτε με κεντροαριστερές κυβερνήσεις όλα τα μέτρα που παίρνονται είναι με γνώμονα τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Εχουμε πείρα, να μην επιτρέψουμε, για μια ακόμα φορά, την αρπαγή της ψήφου του λαού, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα, κάτω από τη λογική του "μικρότερου κακού", που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό.

Εχουμε μνήμη και ξέρουμε πως το ΚΚΕ δύο φορές, στις πιο κρίσιμες στιγμές, πήρε τη μόνη σωστή θέση, με το "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ", με το "ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ", με τη συνεπή θέση για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Οχι στην παγίδα του ευρωμονόδρομου

Γυρνάμε την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που σήμερα τρομοκρατούν ότι η έξοδος από την ΕΕ θα είναι τραγωδία για το λαό. Τα δυο κόμματα που όλα τα προηγούμενα χρόνια πρόδωσαν το λαό και τσαλαπάτησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ίδια μας τη ζωή.

Καταδικάζουμε τον διπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ που παραπλανά "φιλολαϊκά" το λαό και ταυτόχρονα δίνει εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της, γιατί αυτή ιδρύθηκε και λειτουργεί για να θωρακίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Απορρίπτουμε τα κόμματα του λεγόμενου "αντιμνημονιακού τόξου", του "αντιμερκελισμού", της αντινεοφιλελεύθερης και αντιτραπεζικής εκδοχής της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τα κόμματα που κατακρίνουν μόνο τη Γερμανία, γιατί έτσι συγκαλύπτουν την ουσιαστική τους στήριξη στην ΕΕ του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Απομονώνουμε τους νεοναζιστές, τα ακροδεξιά αποβράσματα, τον εθνικισμό και το ρατσισμό, που στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του συστήματος, μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, που το χρησιμοποιεί κατά του λαού.

Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" στις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για το Ευρωκοινοβούλιο».

Το κείμενο υπογράφουν:

Αλέξανδρος Λάγκας (εστίαση), Αντωνόπουλος Λεωνίδας (εστίαση), Αργυρόπουλος Ευθύμιος (μάρμαρα), Ατσκίδης Αλέξανδρος (ηλεκτρολόγος), Βαδόλα Ελισάβετ (ελεύθερη επαγγελματίας), Βλασένκο Ολέσια (ψιλικά), Γιγαντίδης Ονούφριος (βιοτέχνης), Γκογκομήτρος Ζήσης (χωματουργός), Δελιαλής Νικόλαος (έμπορος), Δόκος Δημήτριος (έμπορος), Ζαχαράκης Τάκης (εστίαση), Zαχόπουλος Κωνσταντίνος (κρεοπώλης), Ζαχοπούλου Ευγενία (έμπορος), Θεοδωρίδης Εμμανουήλ (αυτοκινητιστής), Ιτσκος Δημήτριος (εστίαση), Ιωαννίδης Δημήτριος (έμπορος), Ιωαννίδης Θεμιστοκλής (εστίαση), Καλομενίδης Γεώργιος (επαγγελματίας), Καπράνη Ειρήνη (αρτοποιός), Κοζικόπουλος Γεώργιος (επαγγελματίας), Κυράνης Ιωάννης (επαγγελματίας), Λαφαζανίδου Βαρβάρα (έμπορος), Λέτσιου Ευαγγελία (έμπορος), Μακρής Νικόλαος (ζαχαροπλάστης), Μανδίκος Διαμαντής (μικροπωλητής λαϊκών αγορών), Ματιάκη Φλώρα (στεγνοκαθαριστήριο), Μάτσος Νικόλαος (βιοτέχνης), Μαυροπούλου Φωτεινή (έμπορος), Μητσιάκος Ιωάννης (αλουμίνια), Μητσιάκος Παναγιώτης (αλουμίνια), Μωραΐτης Αθανάσιος (επιπλοποιός, βαρελοποιός), Νικολαΐδης Επαμεινώνδας (ψιλικά), Πάλλας Στέργιος (χωματουργός), Παναγιωτούλας Θωμάς (έμπορος), Παπαδημητρίου Στέφανος (έμπορος ψαριών), Παπαδόπουλος Κυριάκος (συνταξιούχος ΟΑΕΕ), Παπαδόπουλος Νικόλαος (έμπορος), Παπαστέργιος Βασίλης (έμπορος), Ποντίκης Χρήστος (επαγγελματίας), Σαπαλίδης Βαγγέλης (έμπορος λαϊκών αγορών), Σιδέρης Ιωάννης (αρτοποιός), Στεφάνου Ηλίας (εστίαση), Στολτίδου Ελένη (αισθητικός), Ταφαρλή Παναγιώτα (μίνι μάρκετ), Τζιαναμπέτης Κωνσταντίνος (επαγγελματίας), Τζώρτζης Νικόλαος (έμπορος), Τζώρτζης Πασχάλης (συνταξιούχος ΟΑΕΕ), Τότσκας Γεώργιος (αυτοκινητιστής), Τριανταφυλλίδης Λάζαρος (ψιλικά), Φλέσσα Αθηνά (επαγγελματίας), Χατζίδου Μαριάννα (επαγγελματίας).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ