Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά
Εκθεσιακή περιπλάνηση

Εργο του Γ. Αδαμάκη
Εργο του Γ. Αδαμάκη
Στην «Γκαλερί Ζουμπουλάκη» (πλατεία Κολωνακίου 20) παρουσιάζεται η δουλιά του Γιάννη Αδαμάκη. Πρόκειται για έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων με ματιέρες κυρίως χαρτιά, ενσωματωμένα στο μουσαμά, που λειτουργούν συμπληρωματικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Οπως λέει ο Γ. Αδαμάκης: «Η προσωπική μου αγωνία είναι η αγωνία του ακροβάτη, που πασχίζει για κάτι όχι σπουδαίο, αλλά για πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Για τα πράγματα που μας φορτίζουν, μας ευχαριστούν, μας εγκλωβίζουν. Ερευνώ την αναπηρία μας, απέναντι σε όλα αυτά...». Διάρκεια έκθεσης μέχρι 26/5.

  • Με το έργο του Αγγελου Παπαδημητρίου, «Χάουζ εντ Γκάρντεν», εγκαινιάστηκε το εκθεσιακό πρόγραμμα του «365 αρτ πρότζεκτ» (Πορίνου 2, Μετρό Ακρόπολη). Ο καλλιτέχνης, καυστικός, μπαίνει στο πνεύμα της ιδέας ενός εκτεθειμένου σκηνικού και τοποθετεί στον τεράστιο τοίχο το έργο του. Διάρκεια έκθεσης έως 17/6.
  • Τόπος συνάντησης γνωστών Ελλήνων σκιτσογράφων είναι το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κουντουριώτου και Νεότητας), όπου έως τη Δευτέρα φιλοξενείται η έκθεση «Η γυναίκα μέσα από τα μάτια των σκιτσογράφων». Συμμετέχουν οι: Κώστας Μητρόπουλος, Βασίλης Μητρόπουλος, Γιάννης Κυριακόπουλος, Βασίλης Χριστοδούλου, Γιάννης Λογοθέτης, Ηλίας Σκουλάς, Γιώργος Ακοκαλίδης, Αρχέλαος, Γάλλιας, Γιάννης Κοσμάς, Κώστας Βλάχος.
  • «Γελοιογλυπτική» τιτλοφορείται η ομαδική έκθεση και το συμπόσιο ξυλογλυπτικής, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Πιερίδη (Λεωφ. Ποσειδώνος 29). Εκτός από τα 103 γελοιογλυπτά, μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα εργάζονται στο χώρο του συμποσίου, ώστε να βλέπουν οι επισκέπτες της έκθεσης πώς μετατρέπεται ένα ξύλο σε έργο τέχνης.
  • «Οσο η έμπνευση είναι ακόμα νωπή», τιτλοφορείται η πρώτη ατομική έκθεση της Θεοδώρας Κοκκίνου, που εγκαινιάζεται στις 23 του Μάη (8μμ) στην γκαλερί «8 Δυτικά». Εως τις 6 Ιουνίου θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.
  • Εγκαινιάζεται στις 12 Ιουνίου (8μμ) στην γκαλερί «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου), έκθεση ζωγραφικής του Βασίλειου Πούλου. Διάρκεια έως 29 Ιουλίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ