Σάββατο 19 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μηνύματα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΟ είναι, όποιος «ανοίγει» τους κύκλους, αυτός και να τους «κλείνει»! Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, ο πρωθυπουργός, που εξέφρασε στις χτεσινές δηλώσεις του τη συγκεκριμένη επιθυμία, ας πάρει πίσω τις προτάσεις και τις προθέσεις του κι ας πάει σπίτι του! Απλό δεν είναι;

Να ξέρει, μάλιστα, ο πρωθυπουργός ότι οι απεργίες των εργαζομένων δεν είναι παιγνίδι και δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις, που να λένε, επί της ουσίας, «αρκετά παίξατε τους απεργούς, τώρα πηγαίνετε σπίτι σας».

Δηλαδή, πόσο πιο εύγλωττα μπορούν να το πουν πια οι εργαζόμενοι όλης της χώρας ότι η κυβερνητική πολιτική - τουλάχιστον για την Κοινωνική Ασφάλιση - τους βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους; Αν κάποιοι στην κυβέρνηση δεν καταλαβαίνουν, σημαίνει απλούστατα ότι δε θέλουν να καταλάβουν.

Και, βέβαια, τέτοιες αλαζονικές και προκλητικές συμπεριφορές, από την πλευρά της κυβέρνησης, δε μένουν απλήρωτες. Ούτε και αυτή εδώ θα μείνει έτσι, ας είναι σίγουροι...

ΟΣΟ ΓΙΑ τη Νέα Δημοκρατία, απ' ό,τι λέγεται, ετοιμάζει προτάσεις σχετικά με την εισαγωγή (συμπληρωματικά... λέει) του ιδιωτικού τομέα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτό είναι στα σίγουρα αντιπολίτευση. Στους εργαζόμενους όμως, όχι στην κυβέρνηση!

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Εναν «ειδήμονα» για θέματα τρομοκρατίας, μας στέλνουν τώρα ως πρεσβευτή οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα. Ο Νίκολας Μπερνς αντικαθίσταται από τον Τομ Μίλερ.

Ενα πράγμα δε μας εξήγησε, όμως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οταν λέμε ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, εννοούμε ότι γνωρίζει να αντιμετωπίζει τρομοκράτες ή ότι γνωρίζει να τρομοκρατεί;

Γιατί, βέβαια, με τους νόμους που ψηφίζονται (ή θα ψηφιστούν), με τις συμφωνίες που γίνονται με τους Αμερικανούς και άλλους «συμμάχους» του ΝΑΤΟ (όσες γνωρίζουμε τουλάχιστον, μια και θα υπάρχουν και κάποιες που δε γνωρίζουμε), δεν απέχουμε και πολύ, από τη μετατροπή της Ελλάδας σε «τρομοκρατικό ορμητήριο» των ΗΠΑ για ολόκληρη τη Βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ