Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Τίτλος για Σίτι... φινάλε αγωνίας σε Ισπανία

Μπορεί να ήταν η ομάδα που κάθισε τις λιγότερες φορές στο ρετιρέ της βαθμολογίας φέτος σε σχέση με τις Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αρσεναλ, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία στην Πρέμιερ Λιγκ αφού από την Κυριακή πανηγυρίζει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Το φινάλε του πρωταθλήματος δεν άλλαξε κάτι από τα διαγραφόμενα εδώ και 15 μέρες, με τη Σίτι να νικάει την Γουέστ Χαμ με 2-0 και να σφραγίζει τον τίτλο την ώρα που η Λίβερπουλ πετύχαινε άνευ ουσίας νίκη επί της Νιούκαστλ (2-1). Στα αξιοσημείωτα του φετινού πρωταθλήματος η 7η θέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αφήνει τους «μπέμπηδες» εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από το 1981.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Στο φινάλε του πρωταθλήματος και ειδικότερα στο ματς-τελικό που θα γίνει στο Καμπ Νου μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης θα κριθεί ο φετινός τίτλος στην Ισπανία. Κατά τη διάρκεια της προτελευταίας αγωνιστικής έσπασαν καρδιές, με την Ατλέτικο να αποδεικνύεται αυτόχειρας αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός με τη Μάλαγα και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί (αν νικούσε έπαιρνε τον τίτλο) το επίσης στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα (0-0 με την Ελτσε). Αντίθετα, οριστικά εκτός έμεινε η Ρεάλ μετά την ήττα από την Θέλτα (2-0).

ΙΤΑΛΙΑ: Μια αγωνιστική πριν το φινάλε κρίθηκε το πλέον ανοιχτό ζήτημα στο Καμπιονάτο, που ήταν αυτό της παραμονής στην κατηγορία, με τη νεοφώτιστη Σασουόλο (νίκησε 4-2 την Τζένοα) να είναι η κερδισμένη καθώς θα συνεχίσει και του χρόνου. Αντίθετα, οι Κατάνια, Μπολόνια και Λιβόρνο υποβιβάζονται. Στα αξιοσημείωτα και η ήττα της Μίλαν από την Αταλάντα με 2-1 που αφήνει τους «Ροσονέρι» εκτός Ευρώπης. Στα εξωαγωνιστικά κυριάρχησε το αντίο στην ενεργό δράση του αρχηγού της Ιντερ, 41χρονου Χαβιέ Ζανέτι, που συμπλήρωσε 757 παιχνίδια με τους «Νερατζούρι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ