Σάββατο 10 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ
Νέο «μείγμα» χαρατσιών από τη Δευτέρα

Τις πλάτες και τις τσέπες των αρρώστων βαραίνουν ο εμπορευματικός χαρακτήρας της Υγείας και οι άγριες περικοπές, καθώς απ' την ερχόμενη βδομάδα αρχίζουν επισχέσεις εργασίας απ' τους ιδιωτικούς φορείς ΠΦΥ, αλλά και τις κλινικές, που διεκδικούν χρωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Η επίσχεση των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ αρχίζει στις 12 Μάη, ενώ χτεσινές πληροφορίες έφεραν και τους κλινικάρχες να αρχίζουν επίσχεση απ' τις 15 Μάη.

Ηδη οι άρρωστοι πληρώνουν 15% συμμετοχή για εξετάσεις σε ιδιωτικό φορέα. Αν ξεκινήσει η επίσχεση, θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου τις εξετάσεις και στη συνέχεια θα αναζητούν απ' τον ΕΟΠΥΥ το ποσό που δικαιούνται.

Οι ιδιώτες διεκδικούν παλιότερα χρέη του ΕΟΠΥΥ, που σωρευτικά ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013. Οπως υποστηρίζουν, κάθε μήνα κάνουν εξετάσεις κοντά στα 50 εκατ. ευρώ και τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες φτάνουν μόλις για ένα εξάμηνο. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της ΠΦΥ και ότι όποια λύση δοθεί θα είναι στα πλαίσια του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και της εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ