Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Απαίτησαν δωρεάν ασφαλείς μεταφορές

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Απαιτώντας σύγχρονες δημόσιες δωρεάν μεταφορές, μαθητές μουσικών και του καλλιτεχνικού σχολείου της Αττικής «ξεσήκωσαν» χτες το κέντρο της Αθήνας με τη μουσική διαμαρτυρία τους. Συγκεντρώθηκαν μαζί με γονείς απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, απαιτώντας κατάργηση της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία όταν εφαρμοστεί θα περιορίσει το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά.

Με πανό και συνθήματα, οι μαθητές τόνιζαν ότι η καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Πρόκειται για παιδιά που φοιτούν σε διαδημοτικά σχολεία, διανύουν μεγάλες αποστάσεις κουβαλώντας μουσικά όργανα, πολλοί από αυτούς καλούνται να πηγαινοέρχονται στα σχολεία αλλάζοντας λεωφορεία της γραμμής, ενώ μένουν στο σχολείο μέχρι τις 3.15 μ.μ. χωρίς σίτιση, αφού και αυτή έχει διακοπεί.

Ομως το πρόβλημα της μεταφοράς από και προς το σχολείο δεν αφορά μόνο τα μουσικά σχολεία, αλλά πολλές χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, καθώς αν εφαρμοστεί η ΚΥΑ, θα περιοριστεί η δωρεάν μεταφορά για την πλειοψηφία των μαθητών που μεταφέρονταν μέχρι τώρα δωρεάν. Τα θέματα αυτά έθεσε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, κατά τη συνάντησή τους με τη γενική διευθύντρια τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία τους κάλεσε σε νέα συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να είναι ενημερωμένη για το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ