Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Απεργία πείνας χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Πάνω από 5.000 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ ξεκίνησαν χτες απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους τους που αρνούνται να τραφούν εδώ και δύο βδομάδες, καθώς διαμαρτύρονται για τη φυλάκισή τους χωρίς δικαστική απόφαση και απαγγελία κατηγοριών...

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Κρατουμένων Ισα Καράκε επιβεβαίωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Παλαιστίνης» ότι σχεδόν το σύνολο των κρατουμένων συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και ότι οι κρατούμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρις ότου ικανοποιηθεί το αίτημά τους να καταργηθεί η διοικητική κράτηση. Ο Καράκε χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, 9 Μάη, «Μέρα Οργής» για τις άδικες φυλακίσεις χιλιάδων Παλαιστινίων.

Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα εκτιμούν ότι σχεδόν 5.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, ως επί το πλείστον για πράξεις αντίστασης στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, ενώ τουλάχιστον 200 άλλοι τελούν υπό «διοικητική κράτηση». To αμφιλεγόμενο μέτρο της διοικητικής κράτησης επιτρέπει στο Ισραήλ να φυλακίζει υπόπτους χωρίς την απαγγελία κατηγοριών ή δικαστική απόφαση για μια περίοδο 6 μηνών, που μπορεί να ανανεωθεί επ' αόριστον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ