Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ανάπτυξη για το κεφάλαιο, ανεργία και απληρωσιά για το λαό

Στο εργοστάσιο μετάλλου «Spider» και τις επιχειρήσεις «Πίνδος» περιόδευσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Εξαρχος

Από παλιότερη περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο εργοστάσιο «Spider»
Από παλιότερη περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο εργοστάσιο «Spider»
Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συζήτησαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «Πίνδος» και το εργοστάσιο μετάλλου «Spider», με κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε τις επιχειρήσεις, με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος, Ν. Εξαρχο. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες στην «Πίνδο» και 8 μήνες στην επιχείρηση «Spider».

Ιδιαίτερο στοιχείο που αναδείχτηκε στη συζήτηση με τους εργάτες της «Spider» ήταν το ζήτημα της μεταφοράς τμήματος της παραγωγής στη Σερβία. Η εργοδοσία μετέφερε την παραγωγή των κάδων απορριμμάτων, αφήνοντας στα Γιάννενα μόνο το στάδιο της βαφής των κάδων και τη διακίνηση. Ο επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου με την παράταξη Καχριμάνη, για να διασφαλίσει περισσότερα κέρδη, μετέφερε τμήμα της επιχείρησής εκεί που οι εργαζόμενοι είναι ακόμη πιο φθηνοί και εξαθλιωμένοι, ανοίγοντας το δρόμο της απόλυσης και ανεργίας σε πολλούς από τους εργάτες στο εργοστάσιο.

Στήριξη στην εργοδοσία δίνει το εργοδοτικό κλαδικό σωματείο μετάλλου, που κυριαρχούν οι δυνάμεις της ΑΝΤAΡΣΥΑ, που παρά τις επαναστατικές κορώνες έδειξε πλήρη ανοχή και απραξία απέναντι στην πολιτική της εργοδοσίας.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» ή η «παραγωγική ανασυγκρότηση» που επαγγέλλονται ως λύση για το λαό κυβέρνηση, ΕΕ, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και υποψήφιοι στις περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις των άλλων δυνάμεων, τόνισαν τα μέλη του κλιμακίου της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ που συνομίλησαν με τους εργάτες. Ανάπτυξη με κέρδη για τους επιχειρηματίες και ανεργία, απλήρωτη ή κακοπληρωμένη δουλειά για τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί επιχειρηματίες, «πατριώτες» και μη. Αναδεικνύεται ότι αυτοί που κλείνουν τις επιχειρήσεις και στέλνουν στην ανεργία τους εργαζόμενους δεν είναι οι αγώνες των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ. Είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζονται στην πολιτική της ΕΕ που έχει σημαία την ελευθερία των επιχειρηματιών να μετακινούν επιχειρήσεις, κεφάλαια, εργαζόμενους και εμπορεύματα σε όποια χώρα κρίνουν ότι διασφαλίζονται μεγαλύτερα κέρδη. Είναι το κράτος που μέχρι τον τελευταίο κρίκο του (δήμους και περιφέρειες), εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους και πολιτικές διευκόλυνσης των επιχειρηματιών (π.χ. σε δήμους - περιφέρειες μειωμένα τέλη, παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, διαγραφή χρεών κ.ά.)

Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες της πόλης ένα δρόμο έχουν, τονίστηκε, να οργανώσουν μαχητικά τον αγώνα τους. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις που σήμερα ζητάνε την ψήφο τους για την Ευρωβουλή, την περιφέρεια και τους δήμους, ενώ υποστηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, την «επιχειρηματικότητα» και «ανταγωνιστικότητα», δηλαδή τις αιτίες που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες για να είναι ισχυρός ο λαός, με μια ισχυρή, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίξει το δρόμο, με λαϊκή συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ