Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ζυμώσεις για στρατό και πρόωρες εκλογές στις 8 Ιούνη

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιούνη πρότεινε χτες ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών και αρχηγός του «Δημοκρατικού Κόμματος», Χασίμ Θάτσι στη διάρκεια σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με θέμα, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση κοσσοβάρικου στρατού.

Τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιούνη ανήγγειλε και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσσόβου, Χαϊρεντίν Κούτσι, σημειώνοντας ότι αυτό προβλέπει συμφωνία του κυβερνώντος κόμματος με την αντιπολιτευόμενη Δημοκρατική Συμμαχία Κοσσόβου.

Ο Κούτσι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εξπρές» της Πρίστινας, εξήγησε ότι η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή εκλογών θα ληφθεί μετά την ψηφοφορία, την ερχόμενη Δευτέρα, στη Βουλή, για τη συγκρότηση Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσόβου.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός Θάτσι είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV Klan ότι αν χαθεί η στιγμή και δεν υιοθετηθεί η απόφαση από τη Βουλή του Κοσσόβου την προσεχή Δευτέρα, τότε «το Κόσσοβο θα περιμένει χρόνια για να συγκροτήσει στρατό, επειδή ο συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων θα είναι διαφορετικός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ